L'Ajuntament millorarà aquest estiu els passos de vianants de la Rambla d'Ègara

Les obres es portaran a terme entre el 31 de juliol i el 20 d'agost

Senyal obresEl proper dilluns, 31 de juliol, s'iniciaran els treballs per a la substitució del paviment de 26 passos de vianants de la Rambla d'Ègara, ubicats entre el Portal de Sant Roc i el carrer de Galileu. La intervenció, que s'allargarà fins al 20 d'agost, comportarà restriccions al trànsit durant les tres setmanes previstes de durada de les obres. 

Des de la darrera intervenció global a la Rambla, duta a terme entre els anys 2010 i 2011, els passos de vianants han presentat mostres de degradació, causada, principalment, per la circulació dels autobusos urbans. Per aquest motiu, s'ha decidit substituir el paviment d'aquests passos i s'ha buscat una solució que els doni una vida útil prolongada. D'aquesta manera, les llambordes dels passos de vianants se substituiran per paviments asfàltics. Igualment, l'actuació s'aprofitarà per reforçar la senyalització d'aquests mateixos passos de vianants i de l'exclusivitat de pas per a autobusos, taxis i bicicletes, per tal de millorar la seguretat a la via. 

La intervenció tindrà afectacions per a la circulació viària, donat que les feines de substitució del paviment obligaran a tallar el trànsit i a desviar els autobusos pels carrers d'Arquímedes i Galileu, en el període comprès entre el 31 de juliol i el 20 d'agost. D'altra banda, s'ha establert una planificació de la intervenció sobre els diferents passos de vianants que implica restriccions diferents, sobretot pel que fa a l'accés als aparcaments i a algunes travesses de la Rambla on la circulació està permesa. En aquests casos, les informacions precises per als diferents escenaris seran facilitades al veïnat i als usuaris i usuàries habituals. 

Els treballs s'han planificat durant el mes d'agost per tal de minimitzar l'impacte d'aquesta intervenció sobre la mobilitat ciutadana, tant pel que fa al veïnat com per a les persones usuàries del transport públic. En qualsevol cas, aquells veïns i veïnes que puguin veure afectats els itineraris d'accés als seus aparcaments, han estat informats dels recorreguts alternatius i de les modificacions que, de manera temporal, s'introduiran en els sentits d'alguns carrers. De la mateixa manera, les prohibicions provisionals d'aparcament també han estat notificades.

Aquest projecte d'obres serà executat per l'empresa Asfaltos Barcino S.L., compta amb un pressupost de 84.445,90 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de tres setmanes.