L'Ajuntament ofereix 16 beques per a complementar les Erasmus+ de l'alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior

Les sol·licituds es poden presentar fins el 6 d'octubre

L'Ajuntament de Terrassa, a través dels Serveis d'Educació, ha obert avui la convocatòria anual del complement de beca Erasmus+, adreçat a l'alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior que hagi obtingut una d'aquestes beques europees per a pràctiques o estudis a l'estranger. La convocatòria inclou un màxim de 16 beques de 300 euros cadascuna. Per atorgar-les, es tindrà en compte l'expedient acadèmic i, en cas d'empat, la situació socioeconòmica de la persona sol·licitant.

Les beques Erasmus+ les atorga la Unió Europea (UE) per facilitar la mobilitat internacional de l'alumnat d'estudis universitaris i de Formació Professional. Però la dotació econòmica per als cicles formatius de grau superior és sensiblement inferior a la dels cicles de grau mitjà i, sovint, resulta insuficient per a part de l'alumnat, que acaba per renunciar-hi. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, ha explicat que «aquests complements de beca el que volen és facilitar que més joves amb les qualitats necessàries per fer el salt d'estudiar a l'estranger ho puguin fer, que no hagin de renunciar-hi per un tema econòmic». Salvador ha afegit que «l'experiència d'estudiar fora és molt profitosa en molts aspectes i contribueix a crear perfils professionals més valuosos».

Pot optar a la beca municipal l'alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior que estudiï en un centre formatiu de Terrassa i que hagi estat seleccionat pel centre educatiu en l'obtenció d'una beca Erasmus+ de mobilitat durant el 2023. També s'accepta alumnat que hagi estat seleccionat després del 2 d'octubre 2022 (data de la última convocatòria).

Les sol·licituds es poden presentar a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Terrassa (https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=4101) fins el 6 d'octubre. Excepcionalment, les persones que no puguin fer la sol·licitud per internet, ho podran fer presencialment als serveis d'Educació (c/ la Rasa, 24), sempre amb cita prèvia i presentant l'imprès de sol·licitud (disponible a les mateixes oficines o descarregant-lo de la Seu Electrònica).