L'Ajuntament ofereix a la ciutadania formació sobre l'ús de desfibril·ladors i reanimació cardiopulmonar

Hi ha programades vuit sessions en diferents districtes fins a finals d'any

Logo Terrassa Ciutat CardioprotegidaL'Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, organitza un cicle formatiu sobre primers auxilis i ús dels Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) obert a tothom i que s'allargarà fins a finals d'any. L'objectiu és dotar la ciutadania d'eines i recursos necessaris per identificar una situació d'emergència i saber com actuar.

La regidora de Salut, Mónica Polo, considera que aquesta formació és de vital importància, ja que "una aturada cardíaca pot ser mortal si no es tracta a la persona en pocs minuts. La funció principal del DEA és salvar vides i des de l'Ajuntament treballem per tenir una ciutat cardioprotegida". Així, Polo creu que "tots els ciutadans i ciutadanes haurien de fer alguna mena de formació en reanimació cardiopulmonar per aprendre a utilitzar un desfibril·lador extern automàtic (DEA)".

La primera formació serà el dia 27 d'abril al Vapor Gran, de 9 a 13h, i cada mes s'oferirà en un districte diferent, en horari de matí o tarda, per tal que tothom tingui opció de poder assistir. Els grups seran reduïts (entre 7 i 15 persones) i se seguiran les recomanacions sanitàries vigents. La sessió, que constarà d'una part teòrica i una altra pràctica, permetrà els i les participants conèixer els passos a seguir davant d'una emergència, reconèixer una aturada cardiorespiratòria i realitzar correctament un suport vital bàsic, entre d'altres.

Dia i hora de les diferents sessions:

  • 27 d'abril, de 9 a 13h: Casal Cívic Vapor Gran (pg. del Vapor Gran, 39).
  • 17 de maig, de 9 a 13h: Centre Cívic Montserrat Roig (av. de Barcelona, 180).
  • 10 de juny, de 16 a 20h: Centre Cívic President Macià (rambla Francesc Macià, 189).
  • 29 de setembre, de 16 a 20h: Casal Francisca Redondo (pl. de la Maurina, 2).
  • 6 d'octubre, de 9 a 13h: Centre Cívic Alcalde Morera (pl. De Can Palet, 1).
  • 18 d'octubre, de 16 a 20h: Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (av. Àngel Sallent, 55).
  • 19 de novembre, de 16 a 20h: Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (pl. de la Cultura, 5).
  • 2 de desembre, de 9 a 13h: Casal Cívic Can Parellada (c/ d'Amèrica, 33).

Les inscripcions s'obriran tres setmanes abans del dia de la formació. La ciutadania interessada pot inscriure's a través d'un formulari que trobarà a la notícia que es penjarà a la pàgina web www.terrassa.cat/actualitat-salut. Per a inscriure's a la primera formació del dia 27, els i les ciutadanes ja ho poden fer a través del formulari que es troba en l'enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4UksQXspfYdbsxU1cobb4tpMxFcC9_0b8NuatWFifiQZhjw/viewform

Terrassa, ciutat cardioprotegida

Terrassa compta actualment amb 44 espais municipals cardioprotegits amb DEAs distribuïts pels set districtes de la ciutat, més tretze equips mòbils ubicats en cotxes patrulla de la Policia Municipal.

Els desfibril·ladors, ja siguin fixes o mòbils, requereixen una formació específica per a la seva utilització. Per aquest motiu, cada vegada que s'instal·la un equip, es forma a alguna persona vinculada a l'equipament o al vehicle on s'ubica. Les persones formades reben un certificat de tres anys de validesa. A Terrassa, des del l'any 2014, més de 450 treballadors i treballadores municipals han fet el curs de formació de Reanimació Cardiopulmonar (RCP) i ús de DEAs.

Les dades sanitàries mostren una major supervivència de les persones que pateixen una aturada cardíaca si s'aplica una RCP bàsica i s'empra un DEA públic de manera immediata.