L'Ajuntament ofereix sis noves formacions a les entitats de la ciutat

El programa es desenvolupa entre els mesos de març i maig

Espai EntitatsL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Qualitat Democràtica, posa a disposició del teixit associatiu de la ciutat una nova oferta d'accions formatives, com a part de les actuacions que desenvolupa l'Espai de les Entitats al llarg de l'any. L'oferta es pot consultar a http://espaientitats.terrassa.cat/ca/properes-formacions/. La inscripció s'ha de fer a través dels corresponents formularis web que hi ha a la informació de cada curs.

El programa formatiu va arrencar el 10 de març i finalitzarà el 18 de maig. En total s'ofereixen sis accions, tres de les quals s'impartiran a l'Espai de les Entitats (passeig del Vapor Gran, 39-41). La primera de les sis formacions, el passat 10 de març, també va ser presencial: un taller de networking sobre Responsabilitat Social Corporativa en el marc de la Fira Terrassa Tria Futur, organitzat en col·laboració amb el servei d'Emprenedoria i Economia Social i amb Foment de Terrassa.

D'aquesta manera, l'oferta formativa del semestre inclou accions presencials per primera vegada en dos anys. La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha afirmat que: «És una bona notícia que recuperem la presencialitat i que, per fi, tothom pugui gaudir de l'Espai de les Entitats, que porta un any i mig infrautilitzat per la situació sanitària. En aquest temps, ajuntament i entitats ens hem adaptat a la situació i no hem deixat d'oferir formació, però la tornada a la presencialitat ens aportarà un plus que havíem perdut». L'espai de les entitats va quedar enllestit pel seu ús la tardor de 2020.

L'oferta formativa per a aquest semestre inclou propostes relacionades amb la gestió, la comunicació i l'economia, i també amb l'Aprenentatge i Servei i el Servei Comunitari, dues vies d'accés de l'alumnat d'ESO al voluntariat en entitats. Aquest últim, juntament amb el taller sobre Responsabilitat Social Corporativa del passat dia 10, «obeeixen a la voluntat de portar a terme accions encaminades a  enfortir la xarxa comunitària, que és una dels compromisos recollits pel Programa de Govern», ha recordat la regidora.

La proposta formativa per a aquest primer semestre de l'any vol donar resposta a les necessitats que les mateixes entitats van expressar en una enquesta feta pel Servei de Qualitat democràtica durant els mesos de gener i febrer. L'enquesta va revelar que els principals interessos de les entitats són la redacció de projectes, la tramitació i justificació de subvencions, la transparència, la comunicació i la comptabilitat. L'enquesta revelava també l'interès de les entitats per combinar el format virtual i el presencial en el programa formatiu. 

El professorat dels cursos està format per persones amb experiència en la temàtica que abordaran i són membres d'entitats del tercer sector social. 

El programa complet és el següent:

  • Taller networking: Com podem col·laborar entitats i empreses a través de la RSC?
  • Curs: Com fem el Pla de Comunicació de l'entitat?
  • Taller: Canva: disseny per a tothom
  • Curs: Economia bàsica per a entitats
  • Curs: Gestió integral de petites associacions
  • Taller: Com incorporem l'Aprenentatge i Servei i el Servei Comunitari a la nostra entitat? 

A més d'aquestes sis formacions organitzades pel servei de Qualitat Democràtica, la pàgina web http://espaientitats.terrassa.cat/ca/properes-formacions/ recull també informació sobre altres formacions d'interès per a les entitats, organitzades per altres serveis municipals o entitats formatives del tercer sector.

Més informació a: http://espaientitats.terrassa.cat/ca/vols-aprendre-a-millorar-la-comunicacio-de-lentitat-o-tens-dubtes-sobre-la-seva-gestio/.