L'Ajuntament ofereix tot el suport al teixit econòmic de la ciutat i estudia noves mesures d'ajut als sectors més afectats

Terrassa intensificarà la vigilància a la via pública per assegurar que es compleixin les noves restriccions anunciades per la Generalitat

Roda de premsa de valoració noves mesures contra Covid-19L'Ajuntament de Terrassa iniciarà imminentment una ronda de reunions amb els sectors econòmics de la ciutat més afectats per les noves mesures restrictives anunciades per la Generalitat de Catalunya per frenar la Covid-19. Així ho ha afirmat l'alcalde, Jordi Ballart, en la roda de premsa que ha ofert avui per valorar la nova situació de la pandèmia a Terrassa, en què ha anunciat que, a banda de les línies de suport anunciades per la Generalitat al sector, amb una dotació de 40 milions d'euros i una altra extraordinària per cobrir necessitats de liquiditat a curt termini (a partir de 12.000 euros), "des de l'Ajuntament volem anar una mica més enllà i, a part d'estudiar noves bonificacions com les que ja s'han vingut realitzant durant l'etapa de confinament i les diferents fases de desescalada, es vol treballar en altres i noves mesures". Amb l'objectiu de facilitar les consultes i dubtes que puguin sorgir a tots aquells establiments al respecte de les mesures, des de l'Ajuntament es reforçarà el servei de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa, per oferir un servei complert d'assessorament, informació i gestió, davant la complicada situació.

Durant la roda de premsa, Ballart ha demanat "una mica més de coherència al Govern de la Generalitat amb els seus missatges i en l'aplicació de les mesures, que no ens facin haver de patir doblement, fer front a la situació per una banda i a la gestió de la desinformació o a l'allau d'informació canviant que rep la ciutadania, d'una altra". Així, des de l'Ajuntament s'intensificarà la campanya d'informació de les noves mesures a la ciutadania i també s'insistirà en què ara, més que mai, hem de complir mesures com les de no anar a reunions de més de 6 persones, evitar aglomeracions i fer el possible per mantenir les distàncies al carrer. En aquest sentit, en els propers dies es preveu un reforç de la vigilància i la informació als carrers de la ciutat amb els agents cívics i amb la col·laboració dels ADF de Terrassa. També s'està parlant amb el Departament d'Interior per aconseguir més dotacions d'agents de Mossos d'Esquadra, per a aquesta funció de vigilància a determinades zones de la ciutat. Finalment, per evitar les concentracions de persones a la via pública, sobretot als vespres i a les nits, es reprendran les actuacions de neteja de parcs i places com a mesura dissuasòria.

Transport públic i serveis municipals

Pel que fa a la demanda feta per la Generalitat d'intentar aplicar mesures de teletreball al màxim de centres de treball possibles, des de l'Ajuntament "estenem la crida a totes les empreses de la ciutat", segons ha indicat Ballart. L'Ajuntament de Terrassa ha aturat el Pla de Retorn presencial dels treballadors i treballadores municipals i ha reactivat tot el teletreball possible. Així, només assistiran al seu lloc de treball aquelles persones que són considerades com a servei essencial i aquelles que s'ha valorat que fer teletreball suposava una afectació important en la prestació del servei a la ciutadania, com personal de biblioteques, d'equipaments cívics, o esportius. Tots els serveis municipals seguiran prestant-se, en la majoria dels casos, amb cita prèvia o amb atenció, si és possible, telefònica. A més, els centres universitaris de la ciutat, com a la resta del país, passaran a fer les seves classes teòriques de manera telemàtica a partir d'avui mateix. Una mesura amb que es vol contribuir a reduir la mobilitat i el risc de contagis. D'altra banda, l'Ajuntament ha intensificat el seguiment personalitzat a les persones grans amb un servei telefònic que les assessora en allò que necessitin i el servei d'àpats als casals de gent gran continua, tot i que no als emplaçaments, sinó que els usuaris i usuàries han d'anar a buscar-los per endur-se'ls a casa. D'altra banda, s'ha reforçat l'atenció domiciliària a les persones amb capacitats diverses.

Pel que fa al transport públic a la ciutat, per tal de absorbir les puntes de demanda i reduint el grau d'ocupació a l'interior dels autobusos a les hores d'inici i finalització de l'activitat escolar, s'està realitzant un reforç amb 3 vehicles els dies laborables per cobrir les hores punta, de 7.30 a 9.30 i de 13.30 a 17.30h. Els reforços s'estan assignant en funció de la demanda detectada per tal de facilitar el seu ús als usuaris i usuàries.

Parcs infantils i equipaments esportius

Pel que fa als parcs infantils, i en concordança amb les mesures aplicades per la Generalitat, que proposa el seu tancament a partir de les 20h, es fa una nova crida a les famílies de la ciutat perquè segueixin les mesures de seguretat establertes. Així, als cartells informatius en què s'incideix en la necessitat de fer un ús responsable dels espais, també s'informarà de l'horari de tancament.

Pel que fa a a les instal·lacions esportives, tant aquelles de gestió cedida a un club esportiu, com les gestionades pel propi Ajuntament, estaran tancades els dissabtes i diumenges, exceptuant quan hi hagi competicions.