L'Ajuntament oferirà un bootcamp intensiu de formació en desenvolupament de videojocs per a joves en situació d'atur

El programa InVideogames Bootcamp Terrassa invertirà unes 850 hores en formació, mentoratge i activitats de networking

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Innovació, en col·laboració amb la Fundació Educ Can Palet/Ca n'Anglada, organitza l'InVideogames Bootcamp Terrassa, un programa intensiu i inclusiu per a la formació en el desenvolupament de videojocs aplicats als àmbits d'educació, formació i salut, especialment adreçat a 15 joves d'entre 18 i 29 anys, que no estiguin actualment treballant ni estudiant, interessats pel món de la tecnologia (especialment els videojocs i la realitat virtual) i que tinguin com a objectiu adquirir formació i competències transversals per a incorporar-se al mercat laboral. Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de reforçar l'aposta pel foment de l'emprenedoria i l'impuls del sector audiovisual.

Per al regidor d'Innovació i Projectes Audiovisuals, Pep Forn, «aquest programa ajudarà a 15 joves en situació de vulnerabilitat perquè puguin desenvolupar noves habilitats i coneixements que els poden permetre a millorar la seva ocupabilitat o a iniciar els seus propis projectes en un sector tan estratègic com és l'audiovisual».

El bootcamp s'iniciarà el proper mes de gener i està previst que s'allargui fins al juliol. Es preveu invertir unes 850 hores destinades a formació, mentoratge i altres activitats de networking per a les persones participants, que es dividiran en tres equips de treball. El programa, organitzat en blocs formatius, tracta d'aportar coneixements transversals en el camp del desenvolupament de videojocs, orientant les persones seleccionades al voltant dels següents temes: uns primers passos en la indústria del videojoc, realitat virtual i metavers; el modelatge 3D; la plataforma de disseny en temps real Unity 3D; el disseny de nivells i workflow; i la realitat virtual.

A més, es potenciarà l'aprenentatge transversal a través de l'acompanyament personalitzat, tant a nivell d'equip com individual, per tal d'ajudar les persones participants a desenvolupar les habilitats personals i professionals que els permetin emprendre projectes innovadors.

Per a aquelles persones interessades en el programa i que vulguin obtenir més informació, es realitzaran 4 sessions informatives obertes a la ciutadania. Foment de Terrassa acollirà tres de les sessions, el 16 de desembre, de 12 h a 14 h, a l'aula 5; i els dies 12 i 16 de gener, de 10 h a 12 h, a la sala d'actes. La darrera de les sessions informatives es durà a terme el dia 16 de gener, de 17 h a 19 h, a La Baumann.

Per a participar en el programa caldrà inscriure's prèviament a través del web https://terrassainnovacio.cat/ca/invideogames-bootcamp-terrassa/. El formulari estarà obert fins el proper 17 de gener de 2023, quan es procedirà a la selecció de candidatures, que seran anunciades el dia 20. El bootcamp s'iniciarà el 23 de gener i la seva finalització està prevista per al 14 de juliol de 2023, un cop els projectes estiguin completats i puguin ser presentats públicament.