L'Ajuntament organitza la 1a Escola d'estiu d'emprenedoria

Les sessions s'adrecen a persones emprenedores que vulguin treballar en una idea de negoci i desenvolupar-la en un marc d'economia social

Escola d'estiu d'emprenedoriaDel 8 a l'11 de juliol, el Servei d'Emprenedoria i Economia Social de l'Ajuntament de Terrassa organitza la primera Escola d'estiu d'emprenedoria amb l'objectiu de concentrar en quatre sessions intensives els elements bàsics per convertir-se en una bona emprenedora o emprenedor.

Durant tot l'any, el Servei facilita informació i ofereix assessorament i formacions diverses per ajudar a materialitzar els projectes de les persones que volen emprendre i facilitar-los coneixements i habilitats perquè les idees de negoci puguin tenir recorregut i consolidar-se amb un màxim de garanties.

L'Escola d'estiu d'emprenedoria pretén enfortir tots aquests aspectes que s'han anat detectant per a la posada en marxa i la consolidació d'empreses d'economia social, sigui quina sigui la seva forma d'organització.

Les quatre sessions de l'Escola d'Estiu d'Emprenedoria estan subvencionades per la Diputació de Barcelona i són gratuïtes per a les persones participants. Prop de cent persones s'han inscrit a les quatre sessions formatives, que tenen un aforament de 25 persones per sessió.

Les quatre sessions de l'Escola d'estiu d'emprenedoria són les següents:

Sessió 1: Puc ser una persona emprenedora?

Data i horaris: 8 de juliol de 10 a 14 h

Objectiu: Treballar i analitzar l'entorn i la personalitat de la persona emprenedora. Validar les capacitats, característiques i raons que porten a emprendre.

Sessió 2: Com fer l'estudi de mercat de la meva idea de negoci

Data i horaris: 9 de juliol, de 9.30 a 14 h

Objectiu: Quantificar el mercat i definir la clientela per tal de prendre les mesures més adequades per determinar la viabilitat de la idea de negoci. Proporcionar una metodologia que permeti recollir totes les dades necessàries per facilitar la presa de decisions.

Sessió 3: Com millorar les meves habilitats i tècniques de venda 

Data i horaris: 10 de juliol, de 10 a 14 h

Objectiu: Definir les funcions i el paper de la persona venedora al llarg de tot el procés de venda. Mostrar les diferències entre la persona venedora efectiva i qui no ho és.

Sessió 4: Els 10 punts clau per a una bona gestió de les finances de l'empresa

Data i horaris: 11 de juliol, de 10 a 14 h

Objectiu: Donar a conèixer, d'una forma senzilla, aquells aspectes més bàsics de les finances, que qualsevol professional de la petita empresa, persona autònoma o emprenedora hauria de saber per facilitar la presa de decisions en el dia a dia del seu negoci.

Totes les formacions tindran lloc a la sala d'actes de l'Edifici Vapor Gran (c/ dels Telers, 5, passadís B, 2a planta). Trobareu tots els continguts de les diferents sessions i més informació sobre les formacions i tallers de juliol a setembre de 2019 del Servei d'Emprenedoria i Economia Social de l'Ajuntament de Terrassa al web: https://www.terrassa.cat/formacio-emprenedoria.