L'Ajuntament organitza tres sessions sobre l'economia social obertes a tota la ciutadania

L'objectiu és divulgar una forma de negoci poc coneguda i amb valor social

Logotip Terrassa CooperativaL'Ajuntament de Terrassa inicia demà dimecres un cicle de tallers sobre economia social i emprenedoria col·lectiva, amb l'objectiu de donar a conèixer a la ciutadania aquesta forma de negoci, que constitueix una via d'autoocupació poc coneguda. Els tallers s'adrecen a la ciutadania en general i en especial a les persones emprenedores que tinguin inquietuds per treballar amb una perspectiva social.

Es coneix com a economia social el conjunt d'iniciatives de negoci basades en l'acció col·lectiva i els valors socials per sobre de l'afany lucratiu. Aquestes iniciatives, sota diferents fórmules, són models empresarials que contribueixen a generar ocupació de qualitat, riquesa i valor afegit en l'àmbit social, i que es caracteritzen per:

  • Presa de decisions participativa
  • Primar el servei als associats o a la societat en general per sobre del lucre
  • Incorporar en els seus principis components d'altruisme i cooperació social
  • Capital social com a complement del capital financer i humà

El cicle consta de tres sessions, amb el següent calendari:

  1. Què és l'economia social? Marc legal. Dimecres 13 d'abril de 10 a 12 h.
  2. Perfil per l'emprenedoria col·lectiva. Test. Dimecres 20 d'abril de 10 a 12 h.
  3. Com emprendre de manera col·lectiva. Dimecres 27 d'abril de 9.30 a 13.30 h.

Totes les sessions es faran a la sala d'actes de l'edifici Vapor Gran (c/ dels Telers, 5) i van a càrrec d'especialistes del servei d'Emprenedoria i Economia social de l'Ajuntament de Terrassa, amb el suport de la Federació de Cooperatives de Catalunya. Les persones interessades s'han d'inscriure mitjançant el següent tràmit a la seu electrònica: https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=7807

Terrassa, municipi cooperatiu

Aquestes sessions són les primeres d'un seguit d'accions estratègiques de promoció de l'economia social que organitza el Servei d'Emprenedoria de l'Ajuntament per aquest any 2016. En aquest àmbit, el Consistori col·labora estretament amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que agrupa i representa les 3.000 cooperatives de treball de Catalunya. Terrassa està adherida des de 2014 al programa Municipi Cooperatiu de la federació.

El Pla de Mandat 2015-2019 recull el compromís de potenciar la consolidació i el creixement de les activitats econòmiques, posant especial atenció en l'autoocupació i en les empreses d'economia social. En aquest sentit, el servei d'Emprenedoria i Economia Social porta a terme tasques com ara accions de sensibilització, formació, orientació a persones emprenedores, suport en els processos de transformació d'empreses en cooperatives de treball, etc. El Pla de Mandat recull també la creació d'un Consell Municipal de l'Economia Social i la redacció d'un pla local específicament adreçat a la promoció i el suport de l'economia social a la ciutat.