L'Ajuntament organitza un seminari de conscienciació contra el bullying dirigit a la comunitat educativa

L'esdeveniment, organitzat per la Policia Municipal i el servei d'Educació, tindrà lloc el proper divendres 10 de setembre

Jornades de conscienciació contra el bullyingLa Policia Municipal de Terrassa, juntament amb es servei d'Educació, organitzen el proper divendres 10 de setembre una jornada de sensibilització contra el bullying amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre aquesta xacra i donar eines a la comunitat educativa en la lluita per la seva erradicació.

La jornada es realitzarà al llarg del matí al Cinema Catalunya (C. Sant Pere, 9) i oferirà una visió integral sobre l'assetjament escolar, les seves conseqüències i les eines per tal de fer-hi front de forma individual i col·lectiva. En aquest sentit, comptarà amb la participació de Cristina Gutiérrez Leston, educadora emocional i directora de La Granja Ability Training Center, que parlarà als assistents sobre la importància de les competències emocionals; la doctora en Sociologia i membre de la Community of Research on Excellence for All (CREA), Lena de Botton, que parlarà sobre el model dialògic de prevenció i resolució de conflictes, el qual involucra a tota la comunitat mitjançant el diàleg per tal de solucionar els conflictes abans que apareguin.

Al llarg del matí, el seminari també comptarà amb la presència dels agents de la Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat (URMEC) de la Policia Municipal de Terrassa, que informaran als assistents del funcionament del servei de prevenció contra el Bullying que ofereix el cos, així com la Directora General d'Atenció a l'Alumnat del Departament d'Educació de la Generalitat, Rut Ribas, que parlarà sobre el pla "Les escoles lliures de violències", iniciat pel Govern de la Generalitat el passat mes de març .

La jornada finalitzarà amb el testimoni de l'Ester Albert, que explicarà l'experiència viscuda pel seu fill Alan, que va ser víctima d'assetjament, i amb una taula rodona posterior on poder resoldre dubtes i compartir opinions entre tots els assistents.

 

Programa d'acompanyament integral a l'alumnat

La Policia Municipal de Terrassa va iniciar el darrer trimestre escolar, juntament amb el Servei d'Educació, un programa d'acompanyament integral a l'alumnat per lluitar contra l'assetjament escolar. El programa ofereix un servei personalitzat a escoles i instituts de la ciutat per tal de donar-los solucions específiques i adaptades als centres a una problemàtica que ha experimentat en els darrers anys un preocupant creixement, com és l'assetjament escolar. A més, també s'ofereix una formació específica per a les famílies en la qual es donen recursos i eines per afrontar l'accés dels seus fills i filles al mòbil i a internet de forma segura.

 

Establir lligams per erradicar el bullying

L'Ajuntament de Terrassa treballa per a l'erradicació del Bullying en col·laboració amb diferents institucions. En aquest sentit, impulsa accions de sensibilització i duu a terme actuacions de prevenció i d'intervenció en els casos que es detecten, per tal de reconèixer i protegir les víctimes. Amb aquest seminari, que també comptarà amb la presència de la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, i el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, es pretén aproximar l'administració a la comunitat educativa, fer arribar la preocupació i sensibilització envers aquest tema i mostrar el compromís de la ciutat per a la lluita contra aquesta xacra.

 

Teniu més informació:

Sobre el programa d'acompanyament integral:

https://www.terrassa.cat/es/bullying

 

Sobre les xerrades i activitats educatives de la Policia Municipal:

https://www.terrassa.cat/policia-activitats-educatives

 

Sobre el seminari i inscripcions:

https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=8027