L'Ajuntament organitza un speed dating laboral per a persones amb capacitats diverses

Els Centres Especials de Treball entrevistaran 33 persones per cobrir llocs de feina relacionats amb l'hostaleria, serveis a les empreses i àmbit administratiu

Speed DatingL'Ajuntament de Terrassa, a través de la comissió d'inserció sociolaboral de la Taula local de Capacitats Diverses, organitza demà dimecres, 23 de novembre de 10 a 13 hores, un speed dating laboral per a persones amb capacitats diverses al Centre Cívic Montserrat Roig. 

En la iniciativa participaran un total de 33 persones amb discapacitat que busquen feina, acompanyades i orientades per diferents serveis d'integració sociolaboral de la ciutat. En total, es duran a terme, aproximadament, 85 entrevistes amb una durada de 5 minuts, amb 4 Centres Especials de Treball (Prodis, Integralia, Verdisseny i Diswork). Les ofertes estan relacionades amb el sector de l'hostaleria (auxiliar de rentaplats, cambrer/a, etc), els serveis a les empreses (manipulació, controlador/a d'accessos i operari/ària de neteja) i àmbit administratiu (teleoperadors/es, recepcionistes), havent-hi persones que opten a més d'una oferta.

La regidora de Capacitats Diverses, Mónica Polo, explica que «iniciatives com aquest speed dating ajuden a fer un entrenament i una pràctica en context real d'una de les fases més importants en el procés de selecció, com és l'entrevista, i fan possible que es crei una sinergia indispensable entre els centres especials de treball i les persones amb discapacitat que cerquen feina. Accions com aquesta són importantíssimes per seguir avançant en la millora de la qualitat de vida de totes les persones, independentment de com siguin les seves capacitats».

Aquesta cita d'entrevistes ràpides laborals és la segona que s'organitza des de la Taula local de Capacitats Diverses, que al juny del 2021 va dur a terme una selecció de candidats/es per als serveis d'hostaleria de Prodis, a la Coral, el seu establiment del carrer del Pantà. En aquella ocasió, els responsables del servei d'hostaleria de Prodis van fer proves pràctiques i entrevistes individuals a 10 persones amb discapacitat, vinculades als serveis d'inserció laboral (Servei d'Ocupació, Binomis l'Heura i LaFact Fupar), amb l'objectiu d'aconseguir un lloc de feina en els serveis d'hostaleria de l'entitat o entrar a la borsa de treball de cambrers/res per cobrir baixes i substitucions. El resultat va ser la contractació de 2 persones per les vacants d'estiu.

Altres recursos d'inserció laboral

La comissió d'Integració Sociolaboral de la Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat està formada pels dispositius d'orientació i inserció laboral de les entitats que integren la Taula: LaFact Fupar, Prodis, Binomis Heura, ECOM, el Servei d'Ocupació i l'Oficina de Capacitats Divereses. Es va crear l'any 2019 amb l'objectiu de crear un canal de comunicació que reforcés el treball en xarxa i s'encarrega de l'elaboració de la «Guia de recursos d'inserció laboral per a persones amb discapacitat», que mostra a les persones demandants d'ocupació i a les empreses del territori els serveis d'inserció laboral especialitzats on poden dirigir-se per accedir al mercat de treball, a banda de recollir ofertes laborals de centres especials de treball de la ciutat https://www.terrassa.cat/ca/guia-laboral-capacitats-diverses.

Tanmateix, des del 2020, les entitats que conformen la comissió participen a la Fira Terrassa Tria Futur amb la xerrada «Joves amb capacitats diverses: Més enllà de l'institut», en què expliquen diferents recursos d'orientació, formació i inserció laboral que hi ha a Terrassa per a joves a partir dels 16 anys amb capacitats diverses. 

De manera paral·lela a la resta d'accions que s'estan impulsant des de la comissió, amb l'objectiu d'arribar més directament a les escoles d'educació secundàries inclusives a la ciutat, a partir del curs 2022/23 els serveis de la comissió d'Integració Sociolaboral ofereix la xerrada «Joves amb capacitats diverses, més enllà de l'institut», als propis centres educatius, tant per l'alumnat (3r i 4t ESO) com pels professionals https://gact.terrassa.cat/activitat/joves-amb-capacitats-diverses-mes-enlla-de-linstitut/.