L'Ajuntament organitza unes sessions formatives sobre tecnologies immersives en l'àmbit de la Salut i l'Atenció Social

Les sessions tindran lloc al Parc Audiovisual de Catalunya els propers dies 7, 14 i 21 de juny

Cartell de les sessions formatives Tecnologies immersivesL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Innovació, posa en marxa el programa «Tecnologies immersives aplicades a la Salut i l'Atenció Social», una sèrie de sessions formatives que tenen l'objectiu de mostrar l'aplicabilitat d'aquesta tecnologia audiovisual en l'àmbit de la salut i l'atenció domiciliària. Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Barcelona i pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Les sessions, que tindran lloc al Parc Audiovisual de Catalunya els propers dies 7, 14 i 21 de juny, seran conduïdes per Ignasi Capella, director de màrqueting i cofundador de Broomx, una companyia dedicada a la creació d'eines de realitat immersiva.

Durant les dues primeres sessions es farà una introducció a les tecnologies immersives i tècniques com la realitat virtual, la realitat augmentada o el metavers, i com aquestes es poden aplicar en els camps de la salut i de l'atenció social. Principalment es donaran a conèixer casos reals on s'han aplicat tecnologies immersives i es mostraran tipus d'exercicis i activitats terapèutiques que es poden realitzar amb aquesta tecnologia. A més, també es comptarà amb la presència de Maite Garolera, del Consorci Sanitari de Terrassa, que compartirà l'experiència derivada de la col·laboració realitzada per a emprar tecnologies immersives en el tractament de la Covid persistent.

L'última sessió es centrarà en conèixer la metodologia Design Thinking i en la ideació i cocreació d'activitats emprant la realitat virtual o la realitat immersiva. L'objectiu principal d'aquesta darrera sessió és crear un espai de treball entre empreses dels sector de la salut i de l'audiovisual, així com professionals del sector mèdic i assistencial, per tal de generar sinergies i propiciar l'inici de projectes conjunts.

Aquestes sessions s'emmarquen en el cicle «Projectem l'Audiovisual», un programa formatiu especialitzat per a empreses del sector audiovisual i per al foment de la seva activitat a la ciutat, en el que ja s'han dut a terme accions com «Sostenibilitat i rodatges sostenibles», «Novetats laborals al sector audiovisual», «Els beneficis d'invertir en produccions audiovisuals», «Present i futur del Web 3» i «Infografia per a xarxes socials». En el marc del mateix programa, properament es duran a terme les sessions «Web 3, NFTs i Tokens. Aplicacions per al sector audiovisual i per empreses» i «Propietat intel·lectual al sector audiovisual».

Per a més informació sobre les sessions formatives i inscripcions podeu visitar https://terrassainnovacio.cat/ca/tecnologies-immersives-per-la-salut-i-latencio-social/