L'Ajuntament posa en marxa la segona edició de l'InVideogames Bootcamp Terrassa

El programa intensiu i inclusiu d'emprenedoria invertirà unes 700 hores en formació, mentoratge i activitats de networking

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Innovació, organitza la segona edició de la InVideogames Bootcamp Terrassa, un programa intensiu i inclusiu d'emprenedoria al sector dels videojocs aplicats als àmbits d'educació, formació i salut. Aquest programa s'adreça a un total de 15 joves d'entre 18 i 29 anys, que actualment no estiguin treballant ni estudiant, interessats pel món de la tecnologia (especialment els videojocs i la realitat virtual) i que tinguin com a objectiu adquirir formació i competències transversals per incorporar-se al mercat laboral amb els seus propis projectes emprenedors. La iniciativa neix amb la voluntat d'apostar per l'emprenedoria i impuls del sector audiovisual a la ciutat i s'emmarca en el Pla d'Impuls i Dinamització del sector Audiovisual.

El regidor d'Innovació, Pep Forn, explica que els videojocs són molt més que una oferta lúdica per distreure l'usuari. Els videojocs, les tecnologies audiovisuals i la gamificació són aplicables a gairebé tots els sectors d'activitat i es poden convertir en un element de millora de la seva competitivitat». Forn destaca que, com a Ajuntament, volem impulsar la creació d'empreses que, a través d'aquestes eines, siguin una palanca de creixement del nostre teixit empresarial. I és per això que posem en marxa la segona edició de la InVideogames Bootcamp Terrassa, per capacitar joves en la tecnologia del videojoc i en el procés emprenedor».

El bootcamp s'iniciarà el mes de gener vinent i està previst que s'allargui fins a principis de juliol. S'invertiran unes 700 hores destinades a formació, mentoratge i altres activitats de networking per a persones participants.

El programa, dividit en blocs formatius, aportarà coneixements transversals en el camp del desenvolupament de videojocs: primers passos a la indústria del videojoc, Modelat 3D amb l'eina Blender, la plataforma de disseny en temps Unreal Engine, el disseny de nivells i flux de treball (workflow). També comptarà amb un bloc específic sobre emprenedoria i el seu procés.

Les persones participants participaran de mentoratges individuals i grupals on es treballaran les habilitats emprenedores i professionals que els permetin avançar en els seus projectes innovadors a futur.

Per a aquelles persones interessades al programa i que vulguin obtenir més informació, es faran dues sessions informatives obertes a la ciutadania. Les sessions seran el 21 de desembre, de 12 a 13h, i el 16 de gener, de 17 a 18h. Totes dues es realitzaran al saló dactes del Servei dInnovació (c. dels Telers, 5 B, 2n). La inscripció a les sessions informatives s'ha de fer a través del web del programa:

https://terrassainnovacio.cat/ca/invideogames-bootcamp-terrassa/

El formulario estará abierto hasta el próximo 16 de enero de 2024, cuando se procederá a la selección de candidaturas, que serán anunciadas el día 22 de enero. El bootcamp se iniciará el 29 de enero, y su finalización está prevista para el 5 de julio de 2024.