L'Ajuntament presenta MAGMA, un joc educatiu per tractar la diversitat en les relacions afectives

El material pedagògic neix amb l'objectiu de generar un espai de diàleg i reflexió entorn de les experiències personals que travessen les persones joves

L'Ajuntament de Terrassa, a través de la col·laboració entre els serveis d'LGTBIQ+, Joventut i Ciutadania i Migracions, presenta el joc educatiu MAGMA, una eina pedagògica que serveix tant en l'atenció individual com en format grupal i té l'objectiu d'abordar les situacions complexes de la població jove sense posar l'atenció en un sol aspecte. El joc reflecteix que les experiències de les persones són determinades per diferents qüestions com l'edat, el gènere, l'origen, la classe o les capacitats diverses, i és un recurs molt útil per utilitzar amb joves en espais d'educació formal i no formal, tant centres educatius com entitats d'educació en el lleure o espais d'intervenció socioeducativa

La proposta busca que les persones joves puguin compartir opinions sobre qualsevol temàtica sexo-afectiva de manera tranquil·la i respectuosa, sense jutjar ni parlar des del que és veritat o mentida, o allò que està bé o malament, i fer-ho des d'una forma divertida i lúdica. El grau d'entreteniment i ús del joc ha estat una peça clau a l'hora d'elaborar MAGMA, tenint en compte durant el procés de creació amb els diferents grups treball la lògica de la gamificació, és a dir, fer viure experiències d'aprenentatge utilitzant elements del mateix joc.

Magma és un joc de taula elaborat pels serveis de l'Ajuntament, LGTBIQ+, Ciutadania i Migracions, i Joventut que durant dos anys ha treballat per crear un material pedagògic orientat a professionals a partir d'una enquesta adreçada a més de 600 joves. Segons la regidora d'LGTBIQ+, LLuïsa Melgares, «el nostre compromís és continuar treballant per una ciutat inclusiva, orgullosa de la seva diversitat, defensora dels drets humans i per l'eliminació de qualsevol tipus de discriminació. MAGMA és una eina pedagògica poderosa, que ens permet treballar per tots aquests objectius i avançar en la construcció d'una societat més igualitària i sense prejudicis».

En l'elaboració de MAGMA hi han participat professionals com la Noemí Blanch, psicòloga experta en el joc com a estratègia i metodologia per a desenvolupar el potencial de persones i organitzacions; o el Víctor Guimerà, membre de Gall Negre, jocs amb mirada crítica i social. El disseny gràfic ha estat elaborat per la il·lustradora Queralt Guinart "Kerrature".

El joc es podrà aconseguir de manera auto imprimible a través del web del Servei LGTBIQ+ o se'n podrà demanar la versió física, a través del mateix web, a partir del setembre.