L'Ajuntament promocionarà els serveis d'estètica i imatge de la ciutat per donar suport al sector

Entre les mesures destaca la incorporació d'aquests establiments al web botiguesobertes.terrassa.cat, així com una fira a la ciutat i l'assessorament per part de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa 

Reunió de l'alcalde amb el sector d'estètica de TerrassaL'Equip de Govern prendrà mesures immediates de suport i dinamització dels establiments d'estètica i imatge de la ciutat. Així s'ha anunciat després de la reunió que ha mantingut aquest matí l'alcalde, Jordi Ballart, amb els gremis d'Estètica i de Professionals de la imatge de Catalunya i Esteticistes de Terrassa, en què també ha estat present la regidora de Comerç, Jennifer Ramírez. "Reafirmem el nostre compromís amb el sector i continuem posant en valor el gran esforç que ha fet en els darrers mesos per adaptar-se a les degudes exigències de seguretat requerides per contenir la pandèmia. Han fet els deures i hem de ser al seu costat", l'alcalde, Jordi Ballart, ja va demanar per carta fa uns dies a la Generalitat que permetés obrir els centres d'estètica, per considerar que "són activitats segures". A la trobada hi han assistit les estecitistes de la ciutat Joe Olmo i Marta Oliart; així com Núria Amela, de Cecot, en representació del Gremi de professionals de la Imatge de Catalunya; i Rosa Perdices Torrent, presidenta del Gremi d'Estètica de Catalunya, que s'ha connectat a la reunió de forma telemàtica. 

Entres les accions de suport i promoció proposades a la reunió, hi ha la voluntat, de cara als mesos vinents, i depenent de l'evolució de la situació sanitària, d'organitzar una Fira d'Estètica i Imatge, que tindrà tot el suport de l'Ajuntament per tal de dinamitzar el sector a la ciutat. A més, de manera immediata, es proposa la promoció dels establiments al web botiguesobertes.terrassa.cat i la possibilitat que tots els negocis que ho necessitin, puguin demanar assessorament a l'Oficina d'Atenció a l'Empresa sobre els ajuts als quals poden optar pel seu tancament. A la reunió també s'ha exposat la intenció de l'equip de Govern de presentar una proposta de resolució al Ple Municipal d'aquest mes d'octubre per demanar a l'Estat que rebaixi l'IVA d'aquesta activitat del 21 al 10%. A més, també es preveu presentar aquestes mesures de suport i dinamització al Consell d'Alcaldies del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que se celebra aquesta setmana. 

D'altra banda, també s'estudiarà una rebaixa en la taxa de residus per aquests establiments de cara al 2021, en funció del temps que hagin de romandre tancats, i es donarà suport al sector en la negociació dels lloguers dels locals, en els casos que sigui possible.

Aquesta és una de les trobades que està mantenint el Govern de la ciutat amb els sectors econòmics més afectats per les restriccions decretades per les diferents administracions per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19. Unes mesures que tenen com a conseqüència una baixada de l'activitat que desenvolupen aquests sectors i, en conseqüència, una greu baixada d'ingressos. En el cas dels centres d'estètica, a través de la RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, es va establir la prohibició de la prestació de serveis que impliquin un contacte personal proper, tret que sigui un servei essencial, sanitari o sociosanitari, i del cas de les perruqueries pels serveis d'higiene del cabell.