L'Ajuntament redueix la densitat de vegetació al Parc de la Serra de Galliners per millorar les condicions de l'arbrat

Els treballs han començat aquest dijous

Parc Serra de GallinersL'Ajuntament de Terrassa, a través de l'àrea de Territori i Sostenibilitat, ha iniciat aquest dijous una actuació per reduir la densitat de la vegetació al Parc de la Serra de Galliners. L'objectiu d'aquesta mesura és millorar les condicions de la vegetació i, al mateix temps, reduir el risc d'incendi en una zona molt freqüentada pels excursionistes de la ciutat.

El Parc de la Serra de Galliners, ubicat entre Les Fonts i Can Parellada, és un dels  llocs preferits per moltes persones que volen fer passejades per un espai verd proper a la ciutat. L'elevada presència humana i l'alta densitat forestal de la zona incrementen el risc d'incendis. Per aquest motiu, s'ha optat per la retirada selectiva d'alguns exemplars com a mesura de reducció de la densitat arbòria, acció que reduirà aquest risc. A més, una menor densitat de la vegetació permetrà que la resta dels arbres gaudeixin de millors condicions de desenvolupament i creixement.

Abans de procedir a aquesta retirada selectiva, s'ha fet un estudi exhaustiu de les condicions del Parc de la Serra de Galliners. Amb aquest treball previ s'han pogut determinar les diferents necessitats i també els mecanismes més adients per desenvolupar les tasques necessàries.

Els treballs de retirada de vegetació, inclosa la neteja del sotabosc, han estat encarregats a l'empresa Serfo Esmi, SL. Les obres es desenvoluparan fins al 31 de desembre d'aquest any i compten amb un pressupost de 24.926 euros.

Aquesta actuació anirà acompanyada d'una intervenció de millora dels camins, que previsiblement es veuran afectats pel trànsit de la maquinària necessària per als treballs de retirada d'arbres. Els treballs s'han encarregat a l'empresa Excavacions Duocastella per un import de 1.802,80 euros i es duran a terme tan bon punt acabin els treballs de retirada de vegetació. En total, doncs, l'actuació al parc tindrà un cost de 26.728,80 euros.

Aquesta actuació complementa les que s'han projectat a les franges perimetrals de Les Fonts i Can Parellada, que tenen la seva pròpia planificació i no es veuran afectades per la present intervenció.