L'Ajuntament reforma la plaça d'Antoni Escudé amb la creació de nous espais verds i jocs infantils

També es millorarà el sistema de drenatge de la plaça de Gueraldes

Senyal d'obresLa plaça d'Antoni Escudé, situada al barri del Pla del Bon Aire, serà reformada a partir d'aquest mes per tal de compatibilitzar els usos de la ciutadana amb una adequació paisatgística de l'espai, que es troba molt a prop de l'Anella Verda i de la futura ampliació de la xarxa de carrils bici que tindrà la ciutat. La plaça, ubicada entre la carretera de Matadepera i l'avinguda de Lacetània i el carrer de Granollers, millorarà l'accés d'entrada a la ciutat per la zona Nord i incrementarà la infraestructura verda de la ciutat. Els treballs, que tenen un termini d'execució de tres mesos, van a càrrec de l'empresa Ambitec Servicios Ambientales, S.A. i tenen un pressupost d'adjudicació de 89.963,5 euros.

El projecte també comporta una renovació de la zona dedicada al joc infantil i una major visibilitat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Terrassa, ja que es reordenarà l'espai que hi ha entre la calçada de la carretera de Matadepera i els espais adjacents generats per la ronda Nord. Ara per ara s'estan retirant els jocs infantils que hi ha per tal d'anivellar el terreny i iniciar, així, el procès de reforma.

Les obres preveuen substituir el paviment del camí central, que va des de l'avinguda de Lacetània fins al carrer de Granollers, per dividir la plaça en dues zones: una de jocs infantils, al cantó oest, i una altra de gespa, a l'est. Amb aquesta actuació es pretén respondre als problemes d'escorrenties produïdes pel pendent del terreny i el tipus de paviment actual. Pel que fa a la zona infantil, es crearà una àrea de joc inclusiva per facilitar la relació entre els infants per potenciar el joc en grup i s'instal·larà una estructura simbòlica d'un drac, on podran jugar els majors de 4 anys, i que tindrà capacitat per a 23 nens i nenes.

D'altra banda, i per tal d'augmentar la qualitat paisatgística i ecològica d'aquest espai, es plantaran arbres amb fruits comestibles per atreure els ocells i s'habilitaran espais florits per fomentar la presència de papallones i altres insectes que contribueixin a l'equilibri natural entre flora i fauna, en una línia d'actuació que estarà en sintonia amb l'estratègia de lluita contra les plagues i la reducció, així, de l'ús de productes fitosanitaris.

En total, es plantaran 18 nous arbres i es farà una millora del sòl de 1.548,04 m2, on 1.040 m2 estaran ocupat per plantes arbustives, prats florits i gespes. A més es mantindrà la màxima superfície d'espai permeable per facilitar la intercepció de les aigües de pluja per disminuir, d'aquesta manera, la càrrega per la xarxa de clavegueram.  En 15 anys s'estima que es podrà capturar un mínim de 2.437,6 kg de CO2 millorant qualitativament la composició de l'aire a la ciutat i interceptar un mínim de 97,24 litres d'aigua de pluja.

Plaça de les Gueraldes, al Roc Blanc

D'altra banda, la setmana entrant començaran els treballs per millorar el sistema de drenatge de la plaça de les Gueraldes, situada al barri del Roc Blanc, que han de resoldre la problemàtica d'escorrenties a la zona quan plou, perquè fa el terreny especialment relliscós. El projecte també contempla una millora paisatgística i la renovació del paviment. Les obres, que s'inclouen dins el programa d'Inversions Financerament Sostenibles (IFS) 2019, van a càrrec de l'empresa Asfaltos Barcino, S.L. El pressupost d'adjudicació és de 29.282 euros. Els treballs començaran la setmana entrant i el termini d'execució és d'un mes.

Les obres consisteixen a ampliar els parterres de gespa que hi ha als dos cantons de l'accés del carrer de Carrasco i Formiguera, millorar el paviment per evitar la formació d'escorrenties i actualitzar el sistema de recollida d'aigües de la plaça. Per això, a la carretera d'Olesa, a l'alçada de l'accés al parc, s'instal·larà una reixa a la calçada que connectarà amb el clavegueram perquè filtri l'aigua de pluja que s'arrossega des de la zona oest de la carretera.

Pel que fa al sistema de reg, es canviarà la ubicació dels aspersors que hi ha als parterres que hi ha al carrer de Palet i Barba i de la carretera d'Olesa. En aquest últim, a més, s'instal·laran dos aspersors més.