L'Ajuntament renova un any més el segell de transparència Infoparticipa amb el 100% dels indicadors positius

Aquesta certificació l'atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de les avaluacions de les webs municipals

L'Ajuntament de Terrassa ha obtingut, un any més, el segell de transparència Infoparticipa, que reconeix les bones pràctiques que duen a terme les administracions públiques en matèria de transparència a les seves pàgines web. Aquest reconeixement avalua l'índex de compliment de transparència dels webs corporatius a partir d'aplicar una sèrie d'indicadors adaptats a la llei i al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública. Per fer-ho, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona avalua la informació pública dels ens locals des de la perspectiva que aquesta permeti a la ciutadania conèixer quin són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast.

Per a la tinenta d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Ona Martínez, «la renovació d'aquest reconeixement en matèria de transparència fa evident la intensa feina que des de l'Ajuntament es fa per dur a terme bones pràctiques en matèria de bon govern. El portal de transparència, junt amb el sistema d'integritat municipal aprovat recentment pel ple, demostren la voluntat del consistori per impulsar polítiques que facilitin el coneixement de la ciutadania de l'acció municipal».

El segell Infoparticipa és una marca de qualitat que pretén donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, a la vegada que també es tracta d'un incentiu pels responsables polítics i tècnics a la hora de treballar en la transparència a les pàgines webs municipals.

Enguany, l'Ajuntament de Terrassa ha renovat el segell amb un 100% dels indicadors positius, tot i que aquest any els criteris han estat més estrictes, per davant de ciutats de tamany similar com l'Hospitalet, Badalona o Sabadell. Així doncs, al Vallès Occidental només 7 municipis, entre els que s'inclou Terrassa, han obtingut un 100% dels punts en matèria de transparència.

En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament de Terrassa també s'ha posicionat al capdavant dels municipis amb millors bones pràctiques en matèria de Transparència segons la Diputació de Barcelona, amb 19 bones pràctiques recollides en el portal de Transparència de la Diputació en el seu informe del mes de desembre de 2022.