L'Ajuntament renova un any més el segell de transparència Infoparticipa

L'Ajuntament de Terrassa ha obtingut, un any més, el segell de transparència Infoparticipa, que reconeix les bones pràctiques que duen a terme les administracions públiques en matèria de transparència a les seves pàgines web.

Lliurament Segell InfoparticipaAquest reconeixement avalua l'índex de compliment de transparència dels webs corporatius a partir d'aplicar una sèrie d'indicadors adaptats a la llei i al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública. Per fer-ho, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona avalua la informació pública dels ens locals que permet a la ciutadania conèixer quins són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast. Aquest segell, cada cop més rigorós, ajuda als Ajuntaments en la detecció de millores i també com a reconeixement de les tasques ja realitzades.

El Segell Infoparticipa és una marca de qualitat que ofereix garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania, a la vegada que suposa un incentiu per als responsables polítics i tècnics a l'hora de treballar en la transparència a les pàgines web municipals.

Enguany, tan sols el 13% dels ajuntaments, diputacions i consells comarcals han obtingut el segell. 

L'Ajuntament de Terrassa l'ha renovat amb una puntuació de 98,08% respecte dels indicadors mesurats. Aquest any, els criteris han estat més restrictius i, tot i així, Terrassa s'ha mantingut per davant de ciutats de grandària similar com L'Hospitalet de Llobregat (94,23%), Badalona (65,38%) o Sabadell (96,15%).