L'Ajuntament s'adhereix a la iniciativa «Ciutats per la Vida; Ciutats Contra la Pena de Mort»

La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de groc el pròxim 30 de novembre

Façana Ajuntament il·luminada de grocL'Ajuntament de Terrassa s'ha adherit, a partir d'un acord de la Junta de Portaveus del passat mes d'octubre, a la campanya «Ciutats per la Vida; Ciutats Contra la Pena de Mort», una iniciativa internacional de la Comunitat de Sant Egidi, amb el suport de la Coalició Mundial contra la Pena de Mort, a la qual pertany Amnistia Internacional, entitat que pren com a un dels seus objectius principals desenvolupar campanyes de sensibilització i de denúncia per abolir la pena de mort.

Per a la tinenta d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans, Meritxell Lluís, l'adhesió de Terrassa reafirma «el compromís de la ciutat amb els valors de la pau i en la defensa dels Drets Humans. Les ciutats han de ser actors importants en la construcció d'una autèntica cultura de la pau, un món sense violència i també un espai de denúncia davant de les vulneracions que encara avui dia segueixen existint».

Cada 30 de novembre, centenars de ciutats a tot el món commemoren el Dia Internacional de "Ciutats per la Vida; Ciutats Contra la Pena de Mort", data en què per primera vegada un Estat, el Gran Ducat de la Toscana, va abolir la pena de mort l'any 1786. Així doncs, les ciutats adherides il·luminen algun edifici emblemàtic del seu municipi. En el cas de Terrassa, la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de color groc per commemorar aquesta data.

L'any 2016, l'Ajuntament de Terrassa es va sumar per primera vegada a la campanya mundial que la Comunitat Sant Egidi i el grup local d'Amnistia Internacional va posar en marxa amb motiu del 15è aniversari de la iniciativa «Ciutats per la Vida».

Amnistia Internacional, en el seu informe 2022/23, denuncia que les execucions de pena de mort han crescut un 53% al món i han assolit la seva xifra màxima en els darrers 5 anys.