L'Ajuntament s'il·luminarà de blau per celebrar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

Es llegirà un manifest del moviment associatiu estatal i europeu de l'autisme

L'Ajuntament de Terrassa s'adhereix a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme i il·luminarà de blau la façana de l'edifici consistorial el proper dissabte, 1 d'abril. Dóna suport així a una iniciativa promoguda a nivell local per les entitats TEAcció i TEA (Asperger) Vallès Occidental, que s'emmarca en una campanya de sensibilització a nivell internacional del moviment associatiu de l'autisme i les seves famílies.

A les 20.30 h, moment en què s'il·luminarà de blau l'Ajuntament, es llegirà un manifest conjunt del moviment associatiu estatal de l'autisme, en coordinació amb el moviment associatiu europeu. El document contempla adoptar una Llei Europea d'Accessibilitat ferma i eficaç en la qual s'abordin les necessitats de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i eliminar les barreres específiques a què s'enfronta aquest col·lectiu. En aquesta línia, el lema d'enguany és "Trenquem barreres junts per l'autisme. Fem una societat accessible". 

L'objectiu d'aquest dia és que la societat prengui consciència de les múltiples barreres a les que s'enfronten les persones amb TEA a l'hora d'exercir els seus drets fonamentals i de formar part de la comunitat, així com promoure les adaptacions de l'entorn necessàries per facilitar la seva inclusió i participació social.

El Trastorn TEA inclou una gran varietat de manifestacions i afecta, sobretot, les competències socials i comunicatives, així com la capacitat de respondre de manera adaptativa a diferents situacions de la vida quotidiana. No obstant, amb els suports i adaptacions adequades, com ara l'ús de sistemes alternatius i/o augmentatius de comunicació, la millora dels sistemes de senyalització o l'anticipació i estructuració de la informació, poden superar-se moltes de les barreres existents.