L'Ajuntament treballa en la millora de l'accessibilitat a nou cruïlles situades a set barris de la ciutat

El termini d'execució previst d'aquestes obres és de dos mesos

Dins el compromís de fer de Terrassa una ciutat més accessible per a tothom, l'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa les obres de millora de l'accessibilitat a un total de nou cruïlles situades a set barris de la ciutat. Es tracta de millores en les cruïlles de carrers situats als barris del Centre, Roc Blanc, Can Palet, Les Arenes-La Grípia-Can Montllor, Sant Pere, Sant Pere Nord i Poble Nou – Zona Esportiva. Els projectes, que formen part del programa Terrassa Barris en Marxa 2018, contemplen fer treballs de reasfaltat, repintat de passos de vianants i ampliació de voreres. El termini d'execució d'aquests treballs és de dos mesos.

La primera de les actuacions ha començat aquesta setmana, amb la millora de les cruïlles situades al carrer del Maestrat amb la carretera de Matadepera i amb el carrer del Pintor Vancells, al barri de Poble Nou - Zona Esportiva. Aquestes obres van a càrrec de l'empresa Asfaltos Barcino i tenen un pressupost d'adjudicació de 69.938 euros.

El proper dilluns, 26 d'agost, començaran les obres de millora de l'accessibilitat a set cruïlles més, situades als barris del Centre, Roc Blanc, Can Palet, Les Arenes-La Grípia-Can Montllor, Sant Pere i Sant Pere Nord. El termini d'execució d'aquests treballs és també de dos mesos, amb un pressupost d'adjudicació de 149.637,52 euros. Les obres van a càrrec de l'empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès S.L.

Les cruïlles objecte de millora a partir de dilluns són:

  • c/ de Montserrat, amb el carrer del Pantà (Centre)
  • c/ de l'Agricultura, amb la carretera de Montcada (Can Palet)
  • c/ de Maria Auxiliadora, amb la carretera d'Olesa (Roc Blanc)
  • c/ de Solsona, amb el carrer del Vendrell (Les Arenes, La Grípia, Can Montllor)
  • c/ d'Ègara, amb el carrer de Bartrina (Sant Pere)
  • c/ d'Emili Badiella, amb el carrer Transversal (Sant Pere)
  • c/ del Periodista Grané, amb el carrer de Josep Tapiolas (Sant Pere Nord)

Els treballs de millora de l'accessibilitat començaran per les cruïlles dels barris del Centre i Roc Blanc (perquè estiguin finalitzades abans de que comenci el curs escolar), seguiran per Can Palet, Sant Pere i Les Arenes-La Grípia-Can Montllor, per finalitzar, a l'octubre, a Sant Pere Nord.

Mentre durin, es podrà circular amb normalitat pels carrers afectats, excepte quan es facin treballs d'asfaltat i pintura dels passos de vianants, que requeriran talls de circulació. L'actuació al carrer de Montserrat, entre els carrers del Pantà i de Sant Llorenç, serà l'excepció, ja que en aquest cas s'ha previst un tall de la via des del 26 d'agost fins al 10 de setembre.

L'execució d'aquests treballs s'emmarquen en la voluntat de l'Ajuntament de facilitar la vida a les persones amb mobilitat reduïda i millorar l'accessibilitat a l'espai públic. Terrassa disposa d'un Pla Local d'Atenció a les Capacitats Diverses i a l'Accessibilitat 2016-2020, un full de ruta per a la promoció de la qualitat de vida i l'exercici dels drets de les persones amb capacitats diverses. Aquest programa contempla accions destinades a millorar l'accessibilitat en l'espai públic, com són els accessos adaptats, les plataformes elevades, les places d'aparcament reservades en els aparcaments d'ús públic d'àmbits comercials, d'oci i de centre de treball i també els avisadors acústics a les cruïlles semaforitzades, entre d'altres.