L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, farà el pregó de la 2a Fira Modernista d'Alcoi

Terrassa participa per segon any consecutiu a la Fira amb un estand propi

Fira Modernista d'AlcoiL'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, serà l'encarregat de fer el primer pregó de la Fira Modernista d'Alcoi demà divendres, 21 de setembre, a les 19 h, a la plaça d'Espanya de la localitat alacantina. A l'acte també assistirà el tinent d'alcalde de Cultura Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado que, posteriorment, acompanyarà l'alcalde a la Cercavila Modernista i al Sopar Modernista que tindrà lloc a la seu del Círculo Industrial d'Alcoi. 

L'any passat, Terrassa ja va participar en una Fira que va tenir una gran acollida, amb unes dades de participació de més de 15.000 persones amb visitants de diferents ciutats de la Comunitat Valencia i Múrcia. Enguany, la nostra ciutat hi tornarà a estar present amb un estand propi a la zona de La Glorieta, al costat d'altres localitats amb patrimoni modernista, per promocionar l'oferta de turisme i patrimoni modernista a la ciutat i també la Fira Modernista de Terrassa. La Fira Modernista d'Alcoi se celebra del 17 al 23 de setembre. 

Tradicionalment, la relació entre Alcoi i Terrassa sempre ha estat estreta, especialment a l'època modernista, amb importants vincles històrics, comercials i industrials, donada la importància de la indústria tèxtil en ambdues ciutats. L'oferta formativa de l'Escola Industrial de Terrassa també va fer que molts professionals del tèxtil alcoians es desplacessin fins a la nostra ciutat per cursar els seus estudis. 

D'altra banda, Alcoi porta ja dues edicions (2017 i 2018) assistint a la Fira Modernista de Terrassa amb estand propi i programant diverses activitats. De fet, Alcoi ha estat la primera ciutat de fora de Catalunya amb presència pròpia a la Fira Modernista de Terrassa, una de les més reconegudes i consolidades que l'any 2018 ha arribat a la seva XVI edició amb 40.500 visitants que van poder gaudir de les jornades de portes obertes i recorreguts guiats, entre d'altres activitats. 

Actualment, en l'àmbit institucional, Terrassa i Alcoi comparteixen presència a diferents xarxes com ACTE (Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees), AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores) i l'Associació Xarxa Innpulso (ARINN) de "Ciutats de la Ciència i la Innovació", en les que les dues ciutats comparteixen diversos projectes.