L'alcalde de Terrassa felicita els guardonats als premis Gaudí vinculats a la ciutat

Tres films rodats a la ciutat s'emporten dotze premis

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, felicita les persones guardonades als premis Gaudí vinculades a la ciutat a través de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) o del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC). Els Gaudí 2017, lliurats aquest diumenge, van distingir amb vuit guardons la pel·lícula Un Monstruo viene a verme, rodada al Parc Audiovisual de Catalunya i amb dos exalumnes de l'ESCAC guardonats, i van premiar també dos films més rodats parcialment a la ciutat: La propera pell (millor pel·lícula en llengua catalana i dos premis més) i Ebre, del bressol a la batalla (millor pel·lícula per a televisió)

Jordi Ballart ha destacat que "la presència dels projectes cinematogràfics fets a Terrassa a la gala dels Gaudí és, un any més, un clar exemple de la importància de la ciutat en un sector estratègic pel país i on el Parc Audiovisual de Catalunya juga un paper cada cop més rellevant, tant pel que fa a la qualitat de les produccions que acull com pel valor afegit que comporta per a la indústria local i la promoció econòmica el fet de comptar a la ciutat amb unes instal·lacions audivisuals de primer ordre". L'alcalde ha afegit que "els Gaudí d'enguany demostren que Terrassa es manté com a punt de referència del panorama audiovisual nacional i internacional, amb el PAC i l'ESCAC com a puntals, un com a espai de producció i l'altre com a fàbrica de talent".

La darrera edició dels premis Gaudí ha guardonat tres pel·lícules vinculades a la ciutat: totes tres han estat rodades parcialment al Parc Audiovisual de Catalunya o en diverses localitzacions de la ciutat, i una, la més premiada, els professionals premiats són exalumnes de l'ESCAC. Aquests films són els següents:

  • Un monstruo viene a verme, de Juan Antonio Bayona. Rodada principalment als platós i localitzacions del Parc Audiovisual de Catalunya. Premis: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director (Juan Antonio Bayona, exalumne de l'ESCAC), millor fotografia (Òscar Faura, exalumne de l'ESCAC), millor direcció de producció, millor direcció artística, millor muntatge, millor so, millors efectes  visuals.
  • La propera pell, d'Isaki Lacuesta i Isa Campo. Rodada parcialment al Mas Viver de Torrebonica. Premis: millor pel·lícula en llengua catalana, millor guió, millor actriu.
  • Ebre, del bressol a la batalla, de Román Parrado. Rodada parcialment al Mas Viver de Torrebonica i a la Casa Alegre de Sagrera. Premi: millor pel·lícula per a televisió. El 12 de setembre el cinema Catalunya va acollir un passi especial d'aquesta pel·lícula per a la ciutadania de Terrassa.

A més d'aquests cinc premis, cal esmentar quatre nominacions més

  • Arnau Valls Colomer, exalumne de l'ESCAC, nominat al premi a la millor fotografia per Tarde para la ira.
  • Mercè Paloma, professional terrassenca nominada al premi al millor vestuari per The Chosen (El Elegido).
  • Àlex Villagrasa, exalumne de l'ESCAC, nominat al premi als millors efectes visuals per 100 metros.
  • Lluís Castells, exalumne de l'ESCAC, nominat al premi als millors efectes visuals per The Chosen (El Elegido)