L'alcalde de Terrassa lamenta la pèrdua de Julián Sanz Soria, fundador del Diari de Terrassa

Sanz, com a editor, va ser qui es va fer càrrec del butlletí local Tarrasa Información, transformant-lo en Diario de Tarrasa i fent-lo sortir als carrers per primera vegada el 23 d'abril de 1977

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha lamentat la pèrdua de l'editor i fundador del Diari de Terrassa, Julián Sanz i Soria, que ha mort aquest diumenge, i ha fet arribar el seu condol a familiars i amics.

Ballart ha recordat de l'editor "que era un terrassenc de pedra picada, un home amb el que sempre podies comptar per a qualsevol projecte de ciutat o davant d'un problema greu, d'aquells que posaven a prova la unitat i el sentit de la Terrassa que ell tant estimava". En paraules de l'Alcalde de Terrassa,"Julián Sanz ens deixa infinites lliçons, plenes de generositat, de terrassenquisme i de periodisme. També ens deixa, com a llegat, una modèstia sincera, la d'aquelles persones compromeses a fer ciutat sense demanar res a canvi, la dels terrassencs i terrassenques que tiren endavant el seu projecte, amb un esperit emprenedor forjat en tota mena de dificultats i reptes".

Finalment, Jordi Ballart ha posat en valor "la aposta de Sanz per un periodisme de qualitat, ambiciós, emprenedor, responsable, digne de confiança, sempre al servei de Terrassa, de les empreses, de les entitats, de la gent que, com ell, sabia fer ciutat i al mateix temps fer el seu propi camí".

Sanz, nascut a Calatañazor (Soria), va arribar a Terrassa de ben jove i va treballar durant molts anys al Banco Español de Crédito de la ciutat. Amb experiència periodística puntual, escrivint alguna peça per al diari Tarrasa Información, va assumir la transformació d'aquest butlletí local, pocs anys després de la mort de Franco. Així, la Diada del 23 d'abril de 1977, Sanz feia arribar als carrers de Terrassa per primer cop el Diario de Tarrasa, que anys després va catalanitzar la seva capçalera, i posteriorment va passar a ser escrit i publicat íntegrament en català.

 

FOTO. Cedida  (Nebridi Aróztegui)