L'alcalde de Terrassa participarà demà en la Trobada Internacional "Think Europe: Compromiso 2030"

Aquest fòrum de reflexió i debat sobre Europa se centrarà en el paper que juguen les ciutats intermèdies en la implementació de l'Agenda 2030 i la seva contribució al desenvolupament

Think EuropeL'alcalde de Terrassa i vicepresident europeu del grup de treball de Ciutats Intermèdies de CLGU (Ciutats i Governs Locals Units), Alfredo Vega, assistirà demà a la 2a edició de la trobada internacional "Think Europe: Compromiso 2030", que se celebra a la ciutat de Sòria els dies 16, 17 i 18 de gener, amb el lema "Ciutats intermèdies, claus del desenvolupament". En aquesta ocasió, la trobada, a la que també assistirà el tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, se centrarà en el paper que juguen les ciutats intermèdies en la implementació de l'Agenda 2030 i la seva contribució al desenvolupament, a través de 3 eixos: Diàlegs Agenda 2030, Cohesió Social i Agendes Urbanes.

L'objectiu és el de reforçar la xarxa de ciutats intermèdies en el context del desenvolupament internacional. La Trobada Internacional "Think Europe: Compromiso 2030" està organitzada per l'Ajuntament de Sòria, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Fòrum CGLU (Ciutats i Governs Locals Units) de Ciutats Intermèdies, del qual Terrassa n'exerceix la vicepresidència europea.

A les 12.45 h de demà, l'alcalde també participarà a la taula rodona "Gobernanza global para la consecución de los Objetivos de Desarrollo Sostenible"; i a les 17 h a la taula rodona "El compromiso de Chefchaouen y la carta de Ciudades Intermedias: Pasos a seguir".

Sòria es convertirà durant els propers dies en un fòrum de reflexió i debat sobre Europa, sobre la implementació de l'Agenda 2030 amb els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, el paper actiu dels governs locals i de forma especial de les ciutats intermèdies i també en punt d'inflexió en l'anàlisi sobre aquestes polítiques en l'horitzó d'un proper període electoral.

La trobada serà, per tant, l'espai escollit per elaborar un marc des del qual mesurar el compliment de l'Agenda 2030, d'una forma més concreta i amb indicadors orientats al grau de permeabilitat de les polítiques locals, i que doni continuïtat a l'últim estudi que s'ha realitzat i llanci conclusions concretes sobre el paper de les entitats locals i els pilars sobre els quals continuar treballant per oferir solucions a molts dels problemes que comparteixen diferents territoris.

La trobada comptarà amb l'assistència i participació de nombroses personalitats i càrrecs polítics internacionals, europeus, nacionals, autonòmics i locals.