L'alcalde de Terrassa recolza que sigui la Línia R4 la que ofereixi servei fins a l'aeroport de Barcelona

Se suma així al front comú contra la nova línia de rodalies d'FGC que proposa la Generalitat de Catalunya

El passat dilluns 23 de desembre, el Govern de la Generalitat, a través de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, va presentar el nou servei ferroviari d'accés a l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat com a servei de rodalies, que prestaria Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Davant d'aquesta proposta, l'alcalde de Terrassa considera que «cal repensar-la», ja que seria «una errada històrica» que tirés endavant, i proposa que «cal recuperar els estudis que van donar forma al Pla de Rodalies, ja que conclouen que la millor proposta era un servei Manresa-Terrassa-Barcelona-Aeroport».

Davant de la proposta del Govern, Ballart creu que Terrassa s'ha de sumar al «moviment» proposat per l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, per instar a la Generalitat a replantejar la necessitat d'una nova línia. Des de l'Ajuntament de Terrassa, ja s'han posat en contacte amb l'alcaldessa de Sabadell per coordinar accions conjuntes en aquest sentit, passades les festes nadalenques.

Així, es considera que tal com ja proposava el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015, una de les propostes per reequilibrar els serveis de rodalies, passava per aprofitar la línia R4 per connectar amb l'aeroport, oferint una connexió directa i més econòmica a aquesta infraestructura a grans municipis com Manresa, Sabadell, Cerdanyola o Terrassa. Per a Ballart, a més, «la línia de curt recorregut que proposa la Generalitat no aprofitarà el potencial que ofereix el nou accés aeroportuari i afegirà pressió als túnels ferroviaris que travessen la ciutat de Barcelona».

Ballart ha volgut afegir que sembla que la decisió de la Generalitat «s'ha pres sense tenir en compte les necessitats de la població del Vallès Occidental, condicionant la vertebració territorial i de qualitat, que han d'oferir les infraestructures de transport i mobilitat públiques».