L'alcalde participa a la trobada digital "Catalunya com a motor industrial del sud d'Europa. Perspectives de futur i pla d'acció" de PIMEC

La jornada ha comptat amb la participació dels alcaldes i alcaldesses de Sabadell, Granollers i Martorell, entre d'altres

Acte PimecL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha participat aquest matí en la trobada digital "Catalunya com a motor industrial del sud d'Europa. Perspectives de futur i pla d'acció", emmarcada en les Trobades PIMEC Digitals. L'alcalde ha intervingut en un debat, que ha tingut lloc a l'Aeroclub de Sabadell, juntament amb l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; i l'alcalde de Martorell, Josep Fonollosa; debat moderat pel secretari general de PIMEC, Antoni Cañete.

En la seva intervenció, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha destacat que «ens trobem en un moment en que ens toca incrementar esforços, coordinar-nos territorialment i sumar per multiplicar amb la resta de municipis de la nostra comarca i de comarques veïnes, per fer front a la reactivació del sector industrial». A més, l'alcalde ha volgut aprofitar la seva intervenció per «demanar al  Govern de l'Estat que reflexioni sobre la conveniència d'allargar els ERTOs fins que la reactivació econòmica sigui un fet i així les empreses puguin anar incorporant aquelles treballadores i treballadors que es troben en aquests expedients temporals».

Pel que fa a les mesures previstes a la ciutat per fer front a la crisi sanitària, Ballart ha exposat que Terrassa està enllestint «un Pla de Xoc a curt-mig termini i un Pla Estratègic a mig-llarg termini, que refermi la capacitat de consens ciutadà, ens permeti obrir nous horitzons de futur i superi l'impacte a nivell social i econòmic dels efectes de la crisi». Al debat, tots els participants han coincidit en la necessitat de dur a terme accions per impulsar la indústria amb mesures concretes com la inversió en infraestructures o polítiques de promoció econòmica i, d'altra banda, han defensat aquest eix econòmic com a eix clau a l'hora de reactivar l'economia després de la crisi de la Covid-19. Patronal i consistoris s'han compromès a treballar conjuntament per assolir els reptes actuals i de futur de la indústria.

La trobada digital "Catalunya com a motor industrial del sud d'Europa. Perspectives de futur i pla d'acció", emmarcada en les Trobades PIMEC Digitals, s'ha iniciat aquest matí amb la benvinguda del president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán; i del president de l'Aeroclub de Sabadell, Pere Nogueroles; i de la presentació de la jornada a càrrec del president de PIMEC Barcelona, Víctor Campdelacreu. En la primera part de la jornada s'han ofert diferents reflexions sobre accions i propostes per a la reactivació econòmica i l'impuls a la indústria a càrrec del mateix president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán; del president de PIMEC Vallès Oriental, Daniel Boil; i del president de PIMEC Baix Llobregat, Joan Soler.