L'alcalde promou un Dinar de Nadal per a persones en situació de soledat no volguda

S'impulsa també la campanya «Un plat més a taula», que convida la ciutadania a acollir a persones que viuen soles en els dinars familiars d'aquestes festes

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha promogut l'organització d'un dinar de Nadal adreçat a persones grans i/o que es trobin en situació de soledat no volguda, que es farà el 24 de desembre a la Casa Alegre de Sagrera. Aquesta proposta pretén oferir al col·lectiu de persones de la ciutat que viuen soles o que no podran estar acompanyades per familiars durant les festes, un àpat festiu a un dels llocs més emblemàtics de la ciutat, amb l'objectiu de fomentar la salut, el benestar i la qualitat de vida de la gent gran o que viu sola a Terrassa, i que puguin celebrar les festes de Nadal acompanyats. L'alcalde, junt amb la regidora de Gent Gran, Mónica Polo, assistiran a aquest dinar per acompanyar aquestes persones i felicitar-los les festes nadalenques. (L'acte no serà obert a mitjans).

El dinar s'ha organitzat des de l'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament amb la col·laboració de Creu Roja de Terrassa i el Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca. Consistirà en un menú típicament nadalenc. S'espera que hi puguin assistir una trentena de persones, derivades per part de Creu Roja, que estan incloses en el programa «Sempre Acompanyats, a més dels voluntaris que hi col·laboraran, per celebrar plegats l'arribada del Nadal.

Campanya ciutadana

En paral·lel a aquesta iniciativa, des de l'Ajuntament s'iniciarà aquesta setmana la campanya «Un plat més a taula» per a promoure que les famílies terrassenques que s'hi sumin puguin disposar un plat més als àpats que organitzen per aquestes dates, i puguin acollir persones que no tinguin amb qui passar les festes.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament ofereix una adreça de correu electrònic, [email protected], perquè que les famílies que vulguin i puguin acollir persones que ho necessitin, s'inscriguin i es posin a disposició. A partir d'aquí, des de Creu Roja i el propi Ajuntament, es faran les assignacions de les persones del mateix programa «Sempre Acompanyats», per a que puguin prendre part als àpats nadalencs de les famílies inscrites.

Amb aquesta proposta, es pretén que durant les dates més assenyalades, quan les famílies de la ciutat es reuneixen entorn una taula el dia de Nadal, Sant Esteve, nit de cap d'any, Any Nou o el dia de Reis, el mínim de persones possible ho celebrin soles.