L'alcalde recorda a la consellera de Governació les demandes pendents de la Generalitat amb Terrassa

En una reunió de treball a l'Ajuntament, Meritxell Borràs s'ha compromès a donar resposta durant les properes setmanes

Visita de la consellera de Governació a l'Ajuntament de TerrassaL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha mantingut aquest matí una reunió institucional amb la consellera en funcions de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, al despatx d'Alcaldia. En el decurs de la reunió, l'alcalde ha presentat a la consellera un dossier amb les principals demandes que la ciutat té plantejades amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, fent especial èmfasi en què Terrassa no rep cap quantitat procedent del Fons de Cooperació Local des de l'any 2012, i en la necessitat de finalitzar el Projecte d'intervenció integral del barri de la Maurina, tenint en compte que la Generalitat deu a l'Ajuntament el 50% de la despesa justificada corresponent a tres anys i mig d'execució del projecte. 

L'alcalde de Terrassa, ha expressat la necessitat que "la Generalitat atengui els seus compromisos amb la nostra ciutat, de la mateixa manera que l'Ajuntament de Terrassa n'atén els seus". Durant la reunió, l'alcalde ha posat especial èmfasi en els esforços que s'estan fent des de les administracions locals, en aquest cas des de l'Ajuntament de Terrassa, per donar resposta a la problemàtica social derivada de la crisi econòmica i poder oferir solucions a les persones afectades per les conseqüències que se'n deriven. En aquest sentit, ha recordat a la consellera la necessitat "que es formi Govern el més aviat possible, ja que aquesta situació de provisionalitat fa que la tasca diària dels ajuntaments es vegi perjudicada en la seva funció més bàsica: atendre les necessitats més elementals i urgents de la ciutadania". 

Altres reclamacions que l'alcalde ha plantejat a la consellera són la urgència de la nova construcció dels edificis de l'Escola Sala i Badrinas i els instituts Can Roca i Les Aimerigues; la concreció de la finalització de l'esponjament de Ca n'Anglada; la necessitat d'una rezonificació tarifària de Terrassa respecte al transport públic que eviti que la ciutat es vegi discriminada en comparació a altres poblacions de les mateixes característiques; el manteniment per part de l'Agència de l'Aigua de Catalunya de les rieres i torrents de la ciutat; o l'eliminació del peatge de les Fonts, que perjudica la ciutadania i el teixit productiu de Terrassa i del conjunt de la comarca. 

En el decurs de la reunió de treball, que ha tingut un to cordial i de respecte institucional, l'alcalde ha agraït a la consellera la seva sensibilitat a les demandes de la ciutat i del món local. Borràs ha expressat el compromís de donar una resposta a aquests temes pendents durant les properes setmanes. 

Prèviament a la reunió, la consellera ha estat rebuda per portaveus dels Grups Municipals al Saló de Sessions i ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.