L'Arxiu Municipal de Terrassa celebra el Dia dels Arxius amb un concert obert a la ciutadania

En el concert «Generació Terraça» hi participaran reconeguts artistes terrassencs com Miki Núñez, Lildami, Litus, Sense Sal, D'Callaos, Carla Miralda i Gemma Humet, entre d'altres

Presentació concert Generació TerraçaAmb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra cada any el dia 9 de juny, l'Arxiu Municipal de Terrassa i l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental han organitzat una activitat totalment innovadora en el sector dels arxius catalans, ja que, la commemoració es trasllada al carrer per mostrar el tarannà obert dels arxius, que treballen en la preservació de la memòria de la nostra ciutat, la posada en valor del seu patrimoni documental i la promoció de l'accés a informació autèntica i de qualitat.

El concert «Generació Terraça» tindrà lloc el proper dissabte 8 de juny, a les 21.30 h, a la plaça Vella, i comptarà amb l'actuació de diferents artistes terrassencs que han crescut a la nostra ciutat, però que també han transcendit a l'àmbit català i estatal. Hi participaran Miki Núñez, Lildami, Sense Sal, D'Callaos, Carla Miralda i Gemma Humet, sota la batuta del conegut Litus, a banda de convidats sorpresa.

Els artistes col·laboraran interpretant dues cançons escollides per ells mateixos: un tema propi pel qual volen ser recordats en un futur i una cançó que els ha motivat o inspirat per ser músics. La banda d'en Litus ha arranjat els temes de manera exclusiva per a aquesta ocasió, de manera que serà una concert únic i irrepetible.

Mitjançant aquest concert es vol vincular la funció de preservació que fan els arxius amb la creació artística musical, fent visible que la música també és una expressió social que ha de ser treballada des de la conservació de la memòria. El fet de vincular-se amb creacions artístiques molt contemporànies, manifesta que els arxius volen deixar de ser només agents vinculats a la informació del passat, sinó donar un pas endavant per actuar en temps real en la preservació de la memòria dels nostres dies. D'altra banda, la proposta també vol evidenciar que la memòria digital del segle XXI corre el risc de perdre's i posar en valor la tasca de preservació que fan els arxius per evitar-ho.

Generació Terraça

«Generació Terraça» és una marca que neix des dels arxius públics de Terrassa per vincular les persones amb els arxius, com a centres de democratització de la memòria i el patrimoni. L'Arxiu ha recuperat la paraula «Terraça», escrita d'aquesta manera, una denominació que forma part de la història de la nostra ciutat des dels seus orígens com a vila medieval.

Terraça fou la denominació de la vila durant més de 600 anys, de manera que forma part intrínseca de la seva personalitat. Terraça, a més, té un punt de disrupció i canvi perquè disposa d'una Ç trencada icònica i pròpia.