L'enginyera industrial, Maria Cinta Blanch, nova gerent d'Eco-Equip

D'altra banda, aquest proper cap de setmana l'empresa municipal posa en marxa un nou servei de suport telefònic per incidències de residus

L'enginyera industrial, Maria Cinta Blanch, ha estat nomenada nova gerent d'Eco-Equip. L'empresa pública de neteja ha finalitzat aquesta setmana el procés de selecció de la nova direcció, que haurà d'impulsar la millora de l'organització i els processos de gestió de l'empresa. Blanch, amb una àmplia experiència dins del sector de la gestió de residus, ha estat vint-i-dos anys al capdavant de l'empresa PreZero (anteriorment CESPA SA i Ferrovial Servicios), una companyia que ofereix serveis a administracions locals, en l'àmbit de la recollida de residus i la neteja viària urbana, el manteniment de les zones verdes i jardins, la neteja de dependències municipals i escoles, la gestió de les deixalleries, entre d'altres.

La nova gerència d'Eco-equip té com a primer encàrrec la contractació d'una empresa externa especialitzada per, seguint un model que el govern local ja va tirar endavant a Funerària de Terrassa, donar un salt qualitatiu en la gestió i el servei a la ciutadania. A més, també durà a terme actuacions de reforç del personal tècnic de l'empresa i de les eines de gestió, amb la finalitat d'optimitzar-ne els recursos i fer-los més eficients.

 

Nou servei de suport telefònic

A partir de demà dissabte, 11 de maig, l'empresa municipal Eco-Equip incorpora un nou servei de suport telefònic de caps de setmana. Es tracta d'una prova pilot de tres mesos amb la que es pretén donar una resposta més ràpida en la gestió de les incidències de neteja que poden succeir durant el cap de setmana. En aquest sentit, els ciutadans que observin abocaments indeguts poden trucar al telèfon gratuït de la neteja 900.720.135 en l'horari d'atenció telefònica, que serà de les 8 h del matí a les 15 h de la tarda tan dissabte com diumenge.

La incorporació d'aquest suport telefònic suposa un pas més en l'estratègia per modernitzar l'empresa. En aquest sentit, el servei també es troba en la fase d'adjudicació per a l'adquisició de contenidors de lateral per import d' 1.050.000 € en els propers tres anys amb l'objectiu que puguin reemplaçar els actuals elements malmesos o que han patit actes vandàlics. Un cop finalitzada aquesta licitació es durà a terme la de contenidors de posterior.

D'altra banda, també s'han adjudicat ja els armariets i bancs pels vestidors del nou edifici d'Eco-Equip per un valor total de 67.000 € i es troben en fase de licitació tres vehicles satèl·lit de 3.500 kg, per un valor de 275.000 €, i nou caixes per a la recollida de residus a deixalleria i transferència, amb un import de 151.000 €.

A més, aquest primer trimestre de 2024 el servei va adquirir tres escombradores per valor de 449.024 € i dues furgonetes de rènting i en les properes setmanes s'iniciarà la licitació de dos nous vehicles de càrrega lateral.