L'Escola França i LaFACT Cultural posen en marxa el projecte Artinfusió amb la dansa amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa

L'alcalde i la regidora d'Educació han visitat avui les activitats

Artinfusió amb la dansaL'Escola França i LaFACT Cultural - Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT) han posat en marxa Artinfusió amb la dansa, una aliança impulsada per l'Ajuntament de Terrassa amb l'objectiu de donar suport a l'escola en el procés de redefinir el seu projecte educatiu. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, han visitat avui les instal·lacions de LaFACT Cultural, on es desenvolupen les primeres activitats del projecte des del passat gener.

Artinfusió amb la dansa segueix la línia del primer projecte ArtInfusions, que va arrencar el curs passat amb l'Escola Auró i l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa, amb les arts plàstiques com a fil conductor. En aquest cas, és la dansa l'eina escollida per configurar un projecte educatiu singular i d'excel·lència, que aporti valor afegit i atractiu a l'escola.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, destaca que «L'elecció de la dansa com a eix conductor del projecte no és casual. Terrassa és ciutat de la dansa i aquest projecte ve a refermar l'aposta de la ciutat per la dansa com a signe d'identitat, afegint-se a la temporada de dansa, el festival, o el mateix PAR del qual surt el professorat d'aquesta iniciativa». Ballart afegeix que «Tot això no seria possible sense la implicació de La Factoria Cultural de Terrassa»

En la seva fase inicial, el projecte consisteix en un programa de classes setmanals de dansa per a l'alumnat de primer i segon de primària (prop d'un centenar d'infants) en horari lectiu, dins de les assignatures d'educació física i música. Les classes van a càrrec de ballarins professionals que estan cursant el Programa d'Alt Rendiment en Dansa (PAR) de LaFACT Cultural, becats per l'Ajuntament de Terrassa. El fet de comptar amb ballarins internacionals fa possible, a més, impartir les classes en anglès, de manera que es reforça també aquesta matèria.

Tanmateix, la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, aclareix que «Això només és el principi: la idea és anar ampliant les activitats i l'alumnat, sempre dins del món de la dansa, i anar progressivament implicant més i més tot l'alumnat i tota la comunitat educativa». Ciurana explica també que la dansa «És una via per desenvolupar tot un seguit de competències transversals: l'expressió corporal, l'oïda, la memòria, l'autoconeixement, la creativitat i la imaginació» i recorda les paraules del coreògraf Mats Ek: «La dansa és pensar amb el cos».

Segon any d'ArtInfusions

Aquest curs continua l'aliança ArtInfusions entre l'Escola Auró i l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa, iniciada el curs passat. En aquest cas, es tracta d'aprofitar el potencial de l'art -principalment l'art contemporani- com a base educativa, integrant l'expressió artística com a recurs didàctic dins i fora de l'aula. A més, d'aquesta manera es posen els estudis artístics a disposició de persones que normalment no hi tenen accés, afavorint la igualtat d'oportunitats.

En el marc d'aquesta aliança, professorat de l'escola municipal imparteix tallers de ceràmica com a extraescolar a alumnat de 6è, i també es fan activitats en horari escolar per a alumnat de 1r, 2n i 3r, amb la participació d'artistes convidats. En total més de 130 alumnes de l'escola es van iniciar el curs passat en el món de la ceràmica a través d'ArtInfusions. Enguany l'aliança creixerà amb la incorporació de TERRAoasi, un projecte transversal entre els serveis municipals d'Educació, Cultura, Joventut, Capacitats Diverses i Ciutadania, que posa en relació l'art, la pedagogia i el territori.