L'Oficina d'Atenció a l'Empresa arriba al seu 5è aniversari

Durant els cinc anys de funcionament, l'Oficina ha atès prop de 55.000 consultes i ha facilitat la creació de 267 empreses

Oficina d'Atenció a l'EmpresaAquest mes de maig fa cinc anys que l'Ajuntament de Terrassa va posar en marxa l'Oficina d'Atenció a l‘Empresa, OAE, amb l'objectiu d'esdevenir una finestreta única d'informació, assessorament i tràmits per a les empreses, persones emprenedores i professionals. Des d'aleshores, l'OAE ha integrat tots els tràmits i serveis municipals que són necessaris per realitzar o iniciar una activitat empresarial, simplificant així les gestions que han de dur a terme les persones usuàries i fomentant-ne la seva resolució immediata.

Des de maig de 2013, l'Oficina d'Atenció a l'Empresa ha atès 54.978 consultes de les quals, 4.023 han estat per presentar expedients d'activitats de diferents tipologies, comunicacions d'obertura d'activitats, sol·licituds de llicències ambientals, o canvis de titularitat, entre d'altres.

L'OAE de l'Ajuntament de Terrassa també és Punt PAE, Punt d'Atenció als Emprenedors i Emprenedores, en dependència del Centre d'Informació i Xarxa de Creació d'Empreses del Ministeri d'Economia; a més de FUE, Finestreta Única Empresarial, el punt de referència entre empreses, persones emprenedores i administració impulsat per la Generalitat de Catalunya.

Des del Punt PAE s'assessora i es presten serveis tant en la gestació, tramitació administrativa i posada en marxa de les iniciatives empresarials, com durant els primers anys de la seva activitat. A través d'aquest punt, es poden iniciar els tràmits administratius de constitució d'una empresa, sigui Societat de Responsabilitat Limitada (SL), Societat Limitada Nova Empresa (SLNE), Societat Civil, Comunitat de Béns o treballador/a autònom, mitjançant el Document Únic Electrònic (DUE). Des de la seva posada en funcionament s'han creat 267 empreses.

Per la seva banda, des del punt FUE, espai físic o virtual de relació entre l'Administració, les empreses i la ciutadania, s'estandaritzen i homogeneïtzen totes les gestions, independentment de quina sigui l'administració responsable del tràmit, utilitzant un model col·laboratiu de prestació de serveis.

Des de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa també s'ofereix assessorament a nivell tècnic i jurídic, amb cita prèvia, a les consultes derivades de la implantació d'activitats i compliment de normativa sectorial i de tramitació; sessions grupals on s'informa dels aspectes relacionats amb la creació d'una empresa, brindant un coneixement bàsic en aquesta matèria; i s'informa dels suports econòmics existents mitjançant subvencions a associacions i a projectes d'emprenedoria i economia social.