L'Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat porta a Terrassa l'exposició "Vides diverses"

La mostra fotogràfica s'acompanya de la projecció d'un documental i d'espais de debat i reflexió

El Casal Cívic Ca n'Aurell (Plaça del Tint, 4) acollirà del 24 d'abril al 5 de maig l'exposició "Vides Diverses", protagonitzada per persones amb capacitats diverses que viuen de forma independent. L'exposició, que inclou una mostra fotogràfica i un documental, s'acompanyarà d'espais de debat i reflexió sobre la necessitat i capacitat d'autonomia de les persones amb discapacitat. Els col·loquis seran dinamitzats per entitats de la Taula Local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, espai participatiu que agrupa les entitats locals i l'Ajuntament.

L'exposició s'inaugurarà dilluns, 24 d'abril, amb la regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, i el president d'ECOM i del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) -espai representatiu de més de 700 entitats i 500.000 persones amb discapacitat de Catalunya-, Antonio Guillen. Durant l'acte es projectarà el documental "Vides Diverses" i, a continuació, tindrà lloc una taula rodona amb els protagonistes de l'audiovisual.

Taula rodona i cinefòrums per trencar barreres

El programa d'actes al voltant de l'exposició inclou tres projeccions més del documental, els dies 26 d'abril i 2 i 4 de maig, amb col·loquis posteriors conduïts per entitats de la Taula Local de Capacitats Diverses i Accessibilitat i personal tècnic de l'Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l'Ajuntament. Tot i que estaran oberts a la ciutadania, els debats s'adaptaran cada dia per arribar a un col·lectiu específic, com ara AMPAs d'escoles ordinàries, estudiants d'Integració Social i professionals i voluntaris dels esplais i grups d'oci de la ciutat.

 "Vides Diverses" és una creació d'ECOM, federació que representa més de 150 entitats a nivell estatal, i arriba a Terrassa per iniciativa de la Taula Local de Capacitats Diverses i Accessibilitat.