L'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa, la Seu d'Ègara i la Casa Alegre de Sagrera renovaran demà el distintiu Biosphere

Un total de 32 establiments de l'àmbit turístic del Vallès Occidental, 11 dels quals de Terrassa, rebran l'acreditació que reconeix el seu treball en el foment de la sostenibilitat turística en la gestió de totes les seves activitats

Distintiu BiosphereEn un acte que se celebrarà de forma telemàtica demà divendres 7 de maig, l'Oficina de Turisme de Terrassa, la Seu d'Ègara i la Casa Alegre de Sagrera rebran el distintiu al compromís de sostenibilitat Biosphere 2020, una acreditació impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable, i gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental a la nostra comarca.

L'Oficina de Turisme renovarà així una distinció que va aconseguir l'any 2018, mentre que la Seu d'Ègara i la Casa Alegre ho faran desprès d'haver rebut l'acreditació el 2019.

Desprès de l'acte que se celebrarà demà divendres, un total de 32 establiments de l'àmbit turístic del Vallès Occidental hauran obtingut aquest reconeixement, 11 dels quals de Terrassa, fent de la ciutat el municipi de la comarca on més serveis estaran en possessió d'aquest distintiu. A l'Oficina de Turisme de Terrassa, la Seu d'Ègara o la Casa Alegre, cal sumar altres entitats i agents vinculats al sector turístic de la ciutat que treballen per la sostenibilitat en totes les seves accions com el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el Centre d'Interpretació del Medi Ambient (CIMA) o empreses de serveis que treballen al sector com Arqueolític, Emocions o l'Hotel Don Cándido. A més, la Masia Egara o El Generador, rebran enguany el distintiu Biosphere per primera vegada.

El regidor de Turisme, Pep Forn, creu que «És una molt bona notícia que cada vegada més recursos turístics de la ciutat obtinguin aquest reconeixement que mostra la bona manera de fer d'aquests serveis i empreses de l'àmbit turístic i la seva aposta per una gestió sostenible i un turisme responsable».

L'acreditació Biosphere reconeix així el compromís de l'Ajuntament de Terrassa i de moltes de les empreses del sector per potenciar i fomentar la sostenibilitat turística a la ciutat així com en la gestió de totes les seves activitats, treballant en la prevenció, eliminació o reducció de l'impacte de les seves instal·lacions i iniciatives en l'entorn i apostant per la gestió sostenible com a un dels valors centrals de la seva activitat. Els serveis i empreses distingits amb el distintiu Biosphere es caracteritzen per fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible i turisme responsable entre les empreses i els serveis turístics, atorgar singularitat a l'oferta turística, identificar i crear nous productes turístics sostenibles o fomentar la col·laboració públic–privada, entre altres. Un seguit d'accions perfectament alineades i recollides en el Pla de Màrqueting Turístic de Terrassa que aposta per situar la ciutat com a una destinació de referència, atractiva i accessible dins el turisme sostenible i responsable.

Si voleu seguir en directe l'acte de lliurament del distintiu Biosphere, ho podreu fer a través del següent enllaç: https://llotjavirtual.cambrabcn.org/inscriu-te/?post_id=3557. A través d'aquest enllaç anireu a la pàgina de l'acte de la Llotja Virtual i, per poder-vos connectar a l'acte, primer heu d'entrar o donar-vos d'alta a la Llotja Virtual i, un cop a dins, fer la inscripció. Un cop feta la inscripció us arribarà un mail amb l'enllaç de connexió.