L'Oficina de Turisme, la Seu d'Ègara, la Casa Alegre de Sagrera i l'Alberg Vallparadís han rebut la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

37 establiments i entitats de la comarca vinculades al sector turístic, 14 dels quals de Terrassa, han rebut la certificació que reconeix el seu treball en el foment de la sostenibilitat turística en la gestió de totes les seves activitats

Lliurament certificacions BiosphereEn un acte celebrat ayer jueves 2 de juny, al qual va assistir la regidora de Cultura, la Rosa Boladeras, l'Oficina de Turisme de Terrassa, la Seu d'Ègara, la Casa Alegre de Sagrera i l'Alberg Vallparadís. certificació Biosphere Sustainable Lifestyle del programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere Destinació Barcelona. Aquesta certificació està impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable, i sota la gestió del Consell Comarcal del Vallès Occidental a la nostra comarca.

L'Oficina de Turisme aconsegueix així renovar un reconeixement que el passat mes de febrer va passar de distintiu a certificació i que l'Oficina de Turisme va aconseguir l'any 2018, mentre que la Seu d'Ègara i la Casa Alegre ho fan desprès d'haver rebut l'acreditació el 2019. Aquesta certificació posa de relleu els elevats estàndards d'exigència i qualitat amb què treballen aquests serveis municipals i els identifica per un compromís amb un model de turisme sostenible.

El regidor de Turisme, Pep Forn, ha declarat que: «Volem expressar el nostre agraïment a totes les empreses i serveis que, amb aquests distintius, veuen reconegut el seu esforç, alhora que animen la resta d'agents turístics de la ciutat a participar-hi en aquesta iniciativa que mostra la seva aposta per una gestió sostenible i de qualitat per un turisme responsable».

Aquest any, 37 establiments i entitats de la comarca vinculades al sector turístic, 14 dels quals de Terrassa, han rebut la certificació que reconeix el seu treball en el foment de la sostenibilitat turística a la gestió de totes les seves activitats. Pel que fa a Terrassa, han obtingut aquesta certificació l'Oficina de Turisme de Terrassa, la Seu d'Ègara, la Casa Alegre de Sagrera i l'Alberg Vallparadís, als quals cal sumar-hi altres entitats i agents vinculats al sector turístic de la ciutat que treballin per la sostenibilitat a totes les seves accions com el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, l'Atlètic Terrassa Hoquei Club o el Reial Club de Golf El Prat, a més d'empreses de serveis que treballin al sector com 3 Turons, història i patrimoni, l'Hotel Don Cándido, la Masia Egara o el Generador, entre d'altres.

La certificació Biosphere Sustainable Lifestyle reconeix així el compromís de l'Ajuntament de Terrassa i de moltes empreses del sector per potenciar i fomentar la sostenibilitat turística a la ciutat així com en la gestió de totes les seves activitats, treballant en la prevenció, eliminació o reducció de l'impacte de les seves instal·lacions i iniciatives a l'entorn i apostant per la gestió sostenible com a un dels valors centrals de la seva activitat. Els serveis i empreses distingits amb la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle es caracteritzen per fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible i turisme responsable entre les empreses i els serveis turístics, atorgar singularitat a l'oferta turística, identificar i crear nous productes turístics sostenibles o fomentar la col·laboració publicoprivada, entre d'altres. Un seguit d'accions perfectament alineades i recollides al Pla de Màrqueting Turístic de Terrassa que aposta per situar la ciutat com a destinació de referència, atractiva i accessible dins el sector del turisme sostenible i responsable.