L'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) s'ha traslladat a les dependències del Servei d'Educació

El local on s'ubicava, al carrer de Sant Isidre, acollirà la seu del Consorci de Residus del Vallès Occidental

L'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), que s'ocupa de gestionar la escolarització de l'alumnat de la ciutat de Terrassa per les etapes de Primària i Secundària a tots els centres educatius públics i concertats de la ciutat, s'ha traslladat a les dependències del Servei d'Educació, al carrer de la Rasa, 24, on continua la seva tasca. La nova ubicació comporta una millora de l'accessibilitat a l'Oficina, a la que moltes persones hi accedeixen amb cotxets infantils. A més, la unificació en el mateix espai dels serveis d'Educació facilita la comunicació entre serveis i la gestió del dia a dia, fet que reverteix en la millora de l'atenció al ciutadà. L'Oficina manté el mateix número de telèfon, 937397030, i l'horari d'atenció al públic per a aquest any 2017 és de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h, i dimarts i dijous tarda, de 15 a 18 h.

Pel que fa a l'edifici que ocupava l'OME, el Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir dijous, 26 de gener, l'expedient de concessió administrativa demanial per un termini de 25 anys per destinar com a nova seu del Consorci de Residus del Vallès Occidental la finca municipal del carrer de Sant Isidre, 29, on fins ara s'ubicava l'Oficina. Dues entitats també amb seu a l'edifici, com l'Associació de Mestres Alexandre Galí i la FAPAC Terrassa, es reubicaran als locals municipals que es troben al carrer de la Cisterna, 39, un cop acabin les obres d'adequació.

El trasllat de la seu del Consorci de Residus a Terrassa, que actualment es troba al Consell Comarcal del Vallès, és una aposta estratègica de la ciutat per reforçar els vincles tècnics amb el Consorci, alhora que referma la cocapitalitat de la ciutat amb Sabadell, aconseguint una major presència i lideratge a la comarca. El Consell Comarcal va apostar per Terrassa, davant les propostes de Sabadell i Polinyà, que també aspiraven a acollir el Consorci de Residus a les seves ciutats. El Consorci es farà càrrec de les obres de rehabilitació del local del carrer de Sant Isidre i de la seva adaptació en matèria d'accessibilitat. A més, també serà responsable de la seva conservació i manteniment, el que suposa un estalvi per a l'Ajuntament.