La 38a edició dels Premis Goya premia i posa en valor el talent audiovisual terrassenc

Entre els guardonats, destaca la pel·lícula La societat de la neu de l'exalumne de l'ESCAC Juan Antonio Bayona, que ha rebut un total de 12 guardons

Com ja va passar amb els Premis Gaudí, la nit dels Premis Goya 2024 també ha reconegut el talent audiovisual amb origen i empremta terrassenca. D'una banda, el film La societat de la neu de l'exalumne de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), Juan Antonio Bayona, ha aconseguit un total de 12 premis. Destaquen sobretot els de millor pel·lícula i millor direcció, aconseguint també guardons en categories tècniques com efectes especials, so i muntatge, que han estat en mans dels exalumnes de l'ESCAC Laura Pedro, Oriol Tarragó i Jaume Martí.

D'altra banda, la directora basca i també exalumna de l' ESCAC, Estibaliz Urresola, ha rebut el premi a millor direcció novell i a millor guió original, per la pel·lícula 20.000 espècies d'abelles, que a més ha aconseguit el guardó a millor actriu de repartiment per a Ane Gabarain.

En total, el talent de l'ESCAC ha comptat amb 14 nominacions als Premis Goya d'enguany, una dada que segons ha declarat l'alcalde, Jordi Ballart: «suposa un èxit important que demostra que l'escola amb seu a la nostra ciutat s'ha consolidat com un referent imprescindible per als professionals del cinema espanyol i també internacional, ja que la pel·lícula sobre la tragèdia dels Andes anirà el proper 10 de març als Oscars, on competirà en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional» i ha afegit: «Tenim el convenciment de seguir apostant per un sector en el que veiem un clar potencial, i que creiem que omple de valor i projecta la nostra ciutat a l'exterior».

En la mateixa línia, un any més les produccions rodades a Terrassa han estat nominades als grans premis de cinema del país. Saben Aquell, rodada en part a la nostra ciutat, ha aconseguit el Goya al millor actor protagonista per David Verdaguer.

Te estoy amando locamente, rodada també en part a la nostra ciutat ha aconseguit el premi a millor cançó original per Yo solo quiero amor de Rigoberta Bandini.

Algunes de les escenes d'ambdues produccions van rodar-se al municipi, concretament al Mas Viver de Torrebonica i també en espais naturals de l'entorn i als voltants de l'edifici de l'ESCAC.

Un cop més, els premis Goya de l'Acadèmia de Cinema Espanyol han posat de relleu el talent i el protagonisme terrassenc vinculat al món del cinema i de l'audiovisual.