La BCT acull el lliurament dels premis Agustí Bartra de poesia, Anna Murià de contes i Soler i Palet de narracions curtes

L'acte de lliurament el va presidir ahir la regidora de Cultura, Rosa Boladeras

Guanyadors premis literarisLa regidora de Cultura, Rosa Boladeras va presidir ahir dimarts 23 de novembre l'acte d'entrega del XVIII Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia, III Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català i el XII Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet. A l'acte d'entrega dels guardons, celebrada a la Biblioteca Central de Terrassa, també han participat membres del Jurat dels premis així com representants de les entitats organitzadores i col·laboradores dels guardons. L'Ajuntament de Terrassa convoca aquests premis literaris de forma anual, amb la col·laboració d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals i l'Ateneu Terrassenc.

En aquesta edició, el guanyador del XVIII Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia ha estat Israel Clarà amb l'obra "Jocs de vida". El premi consisteix en la publicació en edició comercial del seu llibre. L'Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l'obra en regim de coedició amb Pagès Editors.

Pel que fa a la tercera edició del Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català, el guardó ha estat per Dani Vilaró amb l'obra "La vida elàstica". Com a premi, l'editorial Voliana Edicions publicarà el llibre guanyador i entregarà una dotació de 1.000 euros a l'autor. Sara Celaya ha estat finalista del premi Anna Murià amb l'obra «En un lloc, entre estranys» que també serà publicada en edició comercial per Voliana Edicions.

Per últim, i pel que fa al XII Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet, s'han concedit tres premis. El tercer premi, dotat amb un lot de llibres per valor de 60 euros gentilesa de la llibreria La Temerària ha estat per a Maria José Garcia i l'obra "Ones forjades".

El segon premi, dotat amb un lot de llibres valorat en 80 euros gentilesa de la llibreria Cinta ha estat per a Mari Luz Gerona amb l'obra "El malson". I, finalment, el primer premi, ha estat per a Mònica Bofill amb l'obra "Secrets revelats", que ha rebut un lot de llibres per valor de 120 euros gentilesa de la llibreria La Casa del Libro.

A més, les deu obres del concurs Soler i Palet seleccionades per part del jurat s'editaran en un llibret virtual que es publicarà el Sant Jordi de l'any vinent a la pàgina web de l'Ajuntament de Terrassa: www.terrassa.cat. D'altra banda, cadascun dels autors i autores de les 10 obres seleccionades rebran una còpia impresa i un diploma.