La bona acollida de la T-Hospital es materialitza en 5.900 emissions de targetes en el primer mes

S'han fet un total 5.300 viatges al centre hospitalari amb aquest nou títol

L'Ajuntament de Terrassa fa un balanç molt positiu del primer mes de la T-Hospital. Aquest títol de transport unipersonal, que permet utilitzar els serveis d'autobusos urbans de Terrassa per accedir a l'Hospital de Terrassa de forma il·limitada, es va posar en funcionament el passat 17 de desembre, amb la campanya ‘Bus gratis a l'Hospital de Terrassa", i, des de llavors, ha rebut una molt bona acollida per part de la ciutadania, sobretot per part de les persones treballadors i usuàries que fan desplaçaments recurrents al centre mèdic.

Segons les dades facilitades pel Servei de Mobilitat i TMESA, durant aquest primer mes s'han fet 5.900 expedicions de la T-Hospital, de les quals el 54,8% són destinades a dones i el 45,2% a homes. La tramitació d'aquest nou títol s'ha fet majoritàriament de forma presencial a l'Oficina de Mobilitat de Terrassa, mentre que el 29% de les targetes van ser recollides a l'Hospital de Terrassa. La tramitació de la T-Hospital via web ha estat escollida en el 19% dels casos.

 

5.300 viatges el primer mes

Un total de 5.300 viatges han fet ús de la T-Hospital durant els primers 30 dies del seu funcionament, període en el qual s'ha registrat un increment de l'ús de les línies que circulen en direcció al centre sanitari, que són la L1 i la L-H. D'altra banda, s'han detectat poques incidències en el servei i molt pocs usos irregulars de la targeta. Només s'ha fet un ús incorrecte d'un 1,3% de les targetes i, de moment, encara no s'ha sancionat per aquest motiu.

La implantació de la T-Hospital a la ciutat, forma part dels canvis de mobilitat introduïts amb la implantació de la Revolució Verda, que, entre altres objectius, vol promoure i prioritzar l'ús del transport públic de manera quotidiana en els desplaçaments urbans entre la ciutadania. D'aquesta manera, es fa un altre pas per seguir fomentant la Zona de Baixes Emissions per millorar la qualitat de l'aire, amb una disminució del consum energètic i també de les emissions de NO2. Aquestes mesures estan recollides al Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire 2015-2020, i al Pla de Mobilitat de Terrassa 2016-2021.