La campanya per reduir les distraccions al volant finalitza amb 68 sancions interposades la setmana passada

Policia Muncipal i Mossos d'Esquadra, han vigilat les distraccions al volant i el compliment dels semàfors

La Policia Municipal ha interposat un total de 68 denúncies a conductors per distraccions al volant, en el marc de la campanya policial de controls per prevenir les distraccions al volant, realitzada del 19 al 25 d'octubre, en coordinació amb el cos de Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit. Les distraccions al volant són la primera causa d'accident amb víctimes aquest any 2020, per davant de l'excés de velocitat o del consum d'alcohol i drogues, i el 2019, el 24% de l'accidentalitat amb víctimes va ser per distraccions. És per aquest motiu que des de Trànsit s'ha plantejat la realització d'aquesta campanya preventiva, amb la intenció de reduir la sinistralitat associada a les distraccions.

A Terrassa, en aquests controls s'han interposat un total de 68 sancions. Fins a 22 han estat per circular utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la conducció, com GPS. Unes altres 41 denúncies han estat per conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil, una de les distraccions més esteses i amb conseqüències més greus i, finalment, cinc més per incomplir les obligacions indicades per un semàfor.

 

Sancions de 200 euros i detracció de 3 o 4 punts del permís

Les infraccions relacionades amb l'obligatòria atenció permanent a la conducció per part del conductor (article 18 del Reglament de Circulació) són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís. Concretament, les infraccions per conduir manipulant dispositius mòbils, GPS o d'altres que es consideren incompatibles amb l'obligatorietat d'atenció permanent a la conducció, són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís. En el cas dels semàfors, el fet de no respectar-los, és també una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del permís.