La campanya solidària "Posa't al seu cap" de la Policia Municipal recapta un total de 57.264,49 euros

L'aportació econòmica es destinarà a nens malalts de càncer

L'Hospital de Sant Joan de Déu ha acollit avui l'acte d'entrega del xec solidari de 57.264,49 euros recaptats pels agents de la Policia Municipal de Terrassa dins la campanya "Posa't al seu cap", amb l'objectiu de contribuir a la construcció del centre de càncer infantil més gran d'Europa. El SJD Pediatric Cancer Center Barcelona és un projecte pressupostat en 30 milions d'euros, que es finança a través d'aportacions privades, d'acord amb la proposta llençada el febrer de 2017 per l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i que es difon amb la campanya #ParaLosValientes. L'intendent major de la Policia Municipal de Terrassa, Antoni Flores, ha encapçalat la delegació que ha fet lliurament del xec a Glòria Garcia i Sara Mendoza, cap del departament d'Atenció al donant de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Un dels primers col·lectius a sumar-s'hi va ser el de la Policia Municipal de Terrassa, que va voler empatitzar amb els nens afectats de càncer participant amb el seu calendari solidari, que està il·lustrat amb les fotografies de 12 nens malalts que van rapar el cap a 24 agents del cos en llocs emblemàtics de la ciutat. D'aquests calendaris se n'han venut 8.000 unitats, i es podien adquirir a través del web http://www.ponteensucabeza.org/ca/, on també es podien fer donacions particulars. La iniciativa de la Policia Municipal de Terrassa també ha comptat amb la col·laboració d'empreses i entitats.

La bona acollida de la campanya va donar peu a organitzar una altra activitat, que es va celebrar el 18 de setembre de 2017. Aquella jornada, on els agents i els comandaments van treballar de manera voluntària, es va fer una "rapada popular" a la plaça Vella de Terrassa, com a mostra de suport als malalts de càncer. El miler de cabelleres recollides es van entregar a l'ONG "Mechones Solidarios", dedicada a la confecció de perruques gratuïtes destinades a dones, nens i nenes malalts de càncer. Arran d'aquesta campanya altres policies locals i entitats particulars han dut a terme iniciatives per recaptar fons per la mateixa causa.

La Policia Municipal de Terrassa ja està treballant per a dur a terme la propera campanya solidària l'any 2019, també relacionada amb els nens afectats de càncer.

El SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients a l'any i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer. El nou edifici serà de quatre plantes i es construirà al costat de l'Hospital de Sant Joan de Déu, considerat un centre de referència a Espanya per l'atenció del càncer infantil i de referència internacional per al tractament de determinats tipus de tumors.