La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà demà de blau i taronja per adherir-se al Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

L'acord s'ha aprovat en Junta de Portaveus a proposta del PSC i Convergència

Logotip Dia Mundial de la Paràlisi CerebralL'Ajuntament de Terrassa s'adhereix a la commemoració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral i es suma a la iniciativa promoguda per la Confederació ASPACE d'il·luminar l'edifici consistorial amb els colors blau i taronja, demà dimecres, 5 d'octubre. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa, després d'aprovar la proposta de resolució presentada des dels grups municipals del Partit dels Socialistes de Catalunya i de Convergència. L'acord s'ha traslladat a la Confederació ASPACE, a la Federació FEPCCAT i a les entitats i organitzacions locals que treballen en aquest àmbit.

Prèviament a la il·luminació de la façana de l'edifici consistorial, que està prevista a les 19.30 h, a les 19 h tindrà lloc un acte a l'atri de l'Ajuntament on participarà la regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, i entitats locals de suport a persones afectades per paràlisi cerebral, com Prodis. L'acte consistirà en la lectura d'un manifest conjunt de la confederació ASPACE i en una actuació musical a càrrec de persones usuàries del Centre de Paràlisi Cerebral de Prodis.

L'acord aprovat per la Junta de Portaveus indica que "Terrassa és una ciutat compromesa amb els seus ciutadans i ciutadanes que aspira a fer real la dignitat i la qualitat de vida per a tothom sense distinció per motiu de gènere, orientació sexual, origen, edat, pertinença cultural, creences i, lògicament, per les capacitats que tinguem cadascun de nosaltres. Terrassa és una ciutat compromesa amb l'atenció a les persones amb discapacitat i en promoure accions que permetin apropar la realitat d'aquest col·lectiu a la resta de la ciutadania. És per això que és voluntat d'aquest Ajuntament adherir-se a aquesta iniciativa".

Cada primer dimecres d'octubre es celebra el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral amb l'objectiu de fer més visible la defensa dels drets i la igualtat d'oportunitats per a les persones amb paràlisi cerebral. Enguany, aquesta celebració serà el 5 d'octubre.

La Paràlisi Cerebral és un trastorn clínic, seqüela d'una alteració no progressiva del cervell en període de desenvolupament i caracteritzat per trastorns motors (to, postura i moviment) i freqüents signes associats (sensorials, mentals, ortopèdics, i/o epilèptics) que es tradueix en algun grau de discapacitat (limitació en l'activitat i possible restricció en la participació).