La Fira Terrassa Tria Futur creix en continguts en la seva segona edició, del 22 al 24 de març

La Mostra d'Ensenyament oferirà fins al maig 360 hores d'atenció orientadora

Roda de Premsa de presentació Terrassa Tria FuturLa fira d'orientació formativa i professional Terrassa Tria Futur celebrarà els propers 22, 23 i 24 de març la seva segona edició, amb un significatiu augment de continguts adreçats a estudiants, famílies, professionals de l'educació i a la ciutadania en general. Com l'any passat, el certamen serà totalment virtual, a través del web https://triafutur.terrassa.cat.

Durant aquests tres dies, la fira oferirà diferents activitats en directe, com ara xerrades o punts d'atenció personalitzada, però el web mantindrà durant tot l'any els continguts, tant els nous d'enguany com els de l'any passat que no hagin perdut vigència. Enguany, les xerrades en directe s'han doblat i seran una trentena, i també es podran veure les gravacions de les quinze xerrades portades a terme en l'edició anterior. Hi haurà també més de 120 estands virtuals i nombroses píndoles informatives (vídeos sobre formacions) i exhibicions (vídeos sobre experiències), a més dels punts d'orientació personalitzada i un nou espai interactiu per facilitar la comunicació entre les persones assistents i l'organització.

Els Serveis d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa coordinen i impulsen la fira amb la col·laboració de la resta de serveis municipals implicats en l'orientació: Ocupació i Formació, Emprenedoria i Economia social, Promoció Industrial i Innovació, Relacions Europees i  Internacionals, Joventut, Polítiques de Gènere, Universitats, Capacitats Diverses i Ciutadania.

L'impuls d'aquesta fira obeeix a la voluntat del Govern municipal de potenciar l'orientació com a via de prevenció de l'abandonament dels estudis i, consegüentment, de millora de l'ocupabilitat. En aquest sentit, el Programa de Govern 2019-2023 recull el compromís d'enfortir els programes d'acompanyament, orientació i accés a la formació post-obligatòria. En aquesta mateixa línia, la Mostra d'Ensenyament, que el Servei de Joventut organitza anualment des de fa dues dècades, s'emmarca també a partir d'ara en aquesta estratègia i passa a denominar-se Mostra d'Ensenyament Terrassa Tria Futur. La mostra se celebrarà en forma virtual també, encara que per la naturalesa de les seves activitats inclourà algunes atencions en forma presencial. La Mostra ha iniciat les seves activitats aquest mes de març i, fins al mes de maig, oferirà assessoria individual a joves i famílies, orientació a l'alumnat dels centres de secundària, atenció a entitats i col•lectius i suport a la preinscripció. En total, 363 hores d'atenció que es distribuiran segons la demanda de les diferents accions que s'ofereixen. A més, s'han programat tres xerrades pels mesos d'abril i maig. Tota la informació sobre la mostra i els recursos a disposició de les persones interessades són a https://casabaumann.cat.

La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana; la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Núria Marín; i la regidora de Joventut, Ona Martínez, han presentat avui la Mostra i la Fira en roda de premsa, i han informat també de la propera presentació al públic, el 22 de març, coincidint amb l'inici de la fira, de l'acord de ciutat Terrassa Orienta, un document aprovat pel Ple el passat mes de febrer i ofert a tots els agents de la ciutat relacionats amb l'àmbit de la orientació, com ara centres d'ensenyament o entitats. L'objectiu de l'acord és aplegar les adhesions de tots aquests agents per treballar de manera coordinada en una estratègia orientadora amb visió de ciutat.