La Fundació Impulsa obre una nova convocatòria de beques per a alumnat de cicles formatius en conveni amb l'Ajuntament

Aquest curs hi ha 23 alumnes estudiant cicles formatius amb beca de la Fundació

Beques Fundació ImpulsaTerrassa tornarà a comptar enguany amb les beques de la Fundació Impulsa per a alumnat amb dificultats socioeconòmiques que vulgui estudiar cicles formatius. La Fundació, en conveni amb l'Ajuntament de Terrassa, oferirà fins a 25 noves beques per a joves que enguany acaben l'ESO i volen cursar estudis de Formació Professional, que se sumaran a les 23 actuals.

Aquests dies, els instituts de secundària de la ciutat estan presentant a l'Ajuntament les candidatures corresponents a l'alumnat que, pel seu perfil, podria accedir a aquestes beques. El procés de selecció, que es durà a terme els propers mesos, es farà a través d'una valoració molt exhaustiva per part de l'equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa per garantir que, a més de complir amb el requisit de topall d'ingressos familiars, aquest alumnat també mostri un compromís amb la Fundació, motivació pels estudis i voluntat d'esforç. Les beques s'anunciaran a final de curs, per tal de fer-les efectives el curs vinent.

La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida i regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha expressat la seva gratitud a la Fundació i a les empreses patrocinadores "per portar a Terrassa una iniciativa que evitarà l'abandonament dels estudis per part de joves que tenen la capacitat per seguir però no les circumstàncies propícies".

La Fundació Impulsa és una entitat dedicada a promoure l'accessibilitat a la formació professional d'alumnes amb aptituds però amb dificultats socioeconòmiques, acompanyant els i les joves de manera transversal durant els seus estudis. Per tal de desplegar el seu programa a Terrassa, la Fundació ha comptat amb la implicació del president de l'empresa catalana FRIME, Salvador Ramon, que actua com a ambaixador de la Fundació a la ciutat per crear xarxes de confiança i relacions amb el teixit empresarial i institucional. Les primeres empreses a finançar beques de la Fundació han estat FRIME, Carreras Dental, Panificadora Valero, Fredvic i Darq. 

L'Ajuntament de Terrassa va subscriure l'any passat un conveni amb la fundació pel qual dona suport en la difusió de la iniciativa entre els centres de secundària i en el procés de selecció de l'alumnat. La Fundació Impulsa, per la seva banda, fa la selecció final i assumeix tot el cost de les beques. Les persones seleccionades reben una beca per finançar els seus estudis d'FP durant el curs vinent, un ordinador, i gaudeixen de l'acompanyament d'una persona voluntària amb experiència vital i professional que mentoritza l'estudiant, mantenint contacte i oferint orientació, acompanyament i estímul. La Fundació organitza el programa de mentoria i en fa seguiment, a més d'organitzar trobades formatives i activitats socials i culturals per reforçar els valors dels joves becats.

En aquest sentit, la tinenta d'alcalde ha fet una crida al món empresarial i professional de la ciutat per poder augmentar el nombre de beques i garantir-ne la continuïtat al llarg de la seva formació: «el gran valor d'aquesta beca és que no només son diners, també és temps i atenció el que es dona a aquests nois i noies, i això encara és més valuós. Fer una mentoria en aquest programa no és només un acte de generositat. També és una inversió: estem nodrint el mercat laboral de persones preparades i amb valors». El 90% dels alumnes becats per la Fundació finalitza els estudis, el 85% continua cap a estudis superiors i el 71% aconsegueix feina vinculada amb els seus estudis.  

Per la seva banda, els i les alumnes que rebin beca s'han de comprometre amb l'itinerari formatiu escollit, aprovant el 80% de les assignatures, trobant-se amb la persona mentora i assistint a les trobades formatives. També es comprometen al retorn social de la beca fent 25 hores de voluntariat en una entitat social al territori.
  
La iniciativa va començar l'any passat amb les primeres 23 beques. D'aquesta manera, el curs vinent es preveu que seran prop de mig centenar els alumnes becats.