La futura zona de lliure circulació de gossos de Can Palet II ocuparà una superfície de 1.100 m2

Amb l'adequació d'aquest espai, que durarà mes i mig, la ciutat en sumarà nou 

Demà dijous comencen les obres d'adequació d'un espai al barri de Can Palet II per convertir-ho en la nova zona de lliure circulació de gossos. Amb aquesta incorporació, seran nou els espais destinats a aquesta funció. El terreny escollit està ubicat a la cruïlla del carrer del Miño i l'avinguda de Santa Eulàlia, molt a prop del carrer del Túria, i té una superfície de 1.100 m2. Les obres que es duran a terme consisteixen en la col·locació d'una tanca metàl·lica d'1,5 metres d'alçada en tot el perímetre. De la mateixa manera, s'equiparan les instal·lacions amb la col·locació de dos bancs per als propietaris i propietàries de les mascotes; dues papereres per ajudar a mantenir-ho net; l'enllumenat necessari per a la seva utilització durant tot el dia; i una font pels gossos.

L'adequació d'aquest espai forma part de l'estratègia de l'Ajuntament per dotar la ciutat dels llocs adients que facilitin la convivència entre les persones que tenen mascotes, aquestes mascotes i la resta de la ciutadania. Precisament, en aquestes zones els propietaris dels gossos poden portar els animals deslligats i així gaudir d'uns moments d'esbarjo. En tot cas, les normes d'ús inclouen també l'obligació de mantenir net l'espai i evitar que hi pugui haver conflictes entre els animals.

L'adaptació del terreny respon a la planificació que es va fer des de l'Ajuntament per tal de garantir que tots els ciutadans tinguin un espai d'aquestes característiques a menys de 750 metres de distància de casa seva, és a dir a uns 10 minuts a peu. Així, les nou zones de lliure circulació de gossos que hi haurà a la ciutat, un cop finalitzada la de Can Palet II, sumaran una superfície destinada a aquest ús de 16.600m2.

El projecte de Can Palet II, que s'emmarca dins del programa Terrassa Barris en Marxa per a la millora de l'espai públic, té un pressupost de 35.183,84 euros (IVA inclòs) i està previst que estigui enllestit en un termini d'un mes i mig. L'empresa encarregada d'executar els treballs és Infraestructures Serveis Obres Valles, SL.

Però el compromís de l'Ajuntament de Terrassa pel benestar dels animals i per la bona convivència entre les persones que tenen mascota i les que no en tenen no es limita al desenvolupament del pla d'implantació d'espais de lliure circulació de gossos. Als darrers anys, a més d'anar incrementant els espais i la superfície dedicada a aquest ús a la ciutat, també s'ha impulsat la col·laboració amb les entitats i la ciutadania implicada en aquest mateix objectiu de coexistència. Així mateix, l'Ajuntament inverteix 36.939,95 euros cada any en les actuacions quotidianes de neteja i adequació d'aquests espais, que exigeixen un manteniment constant.