La IV edició del "Som elèctrics!" comença demà al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

El tinent d'alcalde en funcions de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, farà un dels parlaments inaugurals

El congrés sobre mobilitat elèctrica i transició energètica "Som elèctrics!" té enguany com a objectiu la necessitat d'aconseguir un nou model energètic que afavoreixi la implantació de nous models de mobilitat per donar, així, resposta a la realitat social actual. El certamen se celebrarà els dies 6 i 7 de juny al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). L'acte inaugural tindrà lloc a les 9.30 h, i comptarà amb els parlaments del tinent d'alcalde en funcions de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol; del director del mNACTEC, Jaume Pernau; del director de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) i del màxim responsable de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda. A continuació, el professor Zhou Minkang, del Centre d'Estudis d'Àsia Oriental i Centre de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), presentarà la conferència inaugural: "Xina, cap a un nou model energètic i de mobilitat en el segle XXI".

La quarta edició del "Som elèctrics!" se centrarà enguany en l'autoconsum i l'autogeneració d'energia, com també en el paper que juguen les renovables, les administracions i les empreses per aconseguir aquest canvi de model. A més, tractarà sobre el lideratge de la mobilitat i transició a la Xina, la mancança de liti i els reptes del transport marítim i terrestre. Els continguts s'estructuraran en dos blocs: d'una banda, la transformació i la conscienciació, i de l'altra, els nous sistemes de generació i consum energètic.

Un dels principals objectius de "Som elèctrics!" és convertir-se en un espai de debat i reflexió per analitzar la necessitat d'assolir un nou model energètic, que afavoreixi una major penetració dels nous models de mobilitat.