La Masia Freixa acollirà la campanya de donació de sang que organitza 'Bombers amb cor'

Serà, demanant cita prèvia, el dissabte 20 de març de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Cartell campanya donació sang Bombers L'Ajuntament de Terrassa col•labora un any més amb els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits per dur a terme la campanya anual de donació de sang i medul·la òssia que organitza el col•lectiu solidari 'Bombers amb cor' a la ciutat. El lema d'aquesta edició és ‘Els bombers t'acompanyen a donar sang' i tindrà lloc el dissabte 20 de març a la Masia Freixa en horari de 10 a 14 i de 17 a 21hores.

Aquest any, a causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, no es pot fer la campanya en el format habitual, en què els Bombers dinamitzaven la campanya amb activitats i exhibicions al Raval de Montserrat, però a la Masia Freixa es posaran figures de bombers a mida real per a fer-se una foto amb ells. La donació de sang es farà en aquest espai municipal, perquè permet una ventilació constant i una entrada i sortida per llocs diferents, de manera que es redueix l'acumulació de persones en un mateix accés. Per participar-hi, és imprescindible demanar cita prèvia a través del web https://donarsang.gencat.cat/ca/bombers o al telèfon 677071756. Els i les donants rebran enguany som a obsequi una Polsera Candela per ajudar a la recerca en el càncer infantil. 

Registre de donants de medul·la òssia

Per a registrar-se com a donant de medul·la cal tenir entre 18 i 40 anys i gaudir d'un bon estat de salut. Les persones interessades hauran d'emplenar un formulari i donar sang. Durant la donació, s'extraurà una mostra que servirà per analitzar l'HLA, que és un grup de proteïnes que permeten saber la compatibilitat entre dues persones de cara a possibles donacions en el futur. La donació de medul·la òssia es fa només en cas que hi hagi una persona malalta compatible que en necessiti i, en la majoria dels casos, la donació es fa a través d'un procediment molt semblant a la donació de sang.