La Mostra del Coneixement ofereix més d'un centenar de propostes adreçades a l'alumnat de secundària de la ciutat

Impulsada per l'Ajuntament, la Mostra celebrarà enguany el seu desè aniversari amb una festa a la plaça de Hedy Lamarr el proper 22 de setembre

Mostra del ConeixementEl Servei d'Universitats de l'Ajuntament de Terrassa ha enllestit un total de 126 propostes que han quedat incloses dins el dossier d'activitats de la Mostra del Coneixement que s'envia als centres de secundària, batxillerat i cicles formatius de la ciutat per tal de contribuir a ampliar l'oferta curricular formativa dels centres educatius a través d'un seguit de propostes formatives, educatives, culturals i lúdiques vinculades a la universitat i al coneixement.

D'aquesta forma, els centres disposen d'un ampli catàleg d'activitats destinades als i les estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius que contribueixen a apropar aquest alumnat al coneixement que es genera a la universitat a través de diferents formats: jornades, xerrades, conferències, visites guiades o actes lúdics, entre d'altres. 

El dossier amb l'oferta d'activitats s'estructura en diferents apartats o àmbits representats per persones expertes, que tenen en comú una visió actualitzada de la tecnologia, la ciència, la recerca i la innovació. Les temàtiques i àmbits que s'inclouen al dossier d'activitats d'aquest any són:

    • Universitat i campus
    • Món Laboral
    • Medi ambient i sostenibilitat
    • Astrofísica i espai exterior
    • Ciència i tecnologia
    • Foment de les professions STEAM
    • Història prehistòria
    • Gestió personal i social
    • Literatura i pensament
    • Tecnologia de la Informació i la Comunicació (TIC)
    • Ciències de la salut
    • Comerç i màrqueting

Per a aquest curs, la Mostra del Coneixement ha preparat un total de 126 activitats entre les que destaquen novetats com un seguit de ponències vinculades amb la temàtica del medi ambient. És el cas de les conferències "Plantem cara al canvi climàtic" o "Calculem la nostra petjada ecològica", o la ponència sobre ciència i tecnologia "Descobreix el metavers i com influirà en el futur".

El nou Dossier de la Mostra del Coneixement es complementa també amb una oferta d'activitats que es desenvolupen fora de l'aula, com ara els tallers al laboratori CATLAB, les sortides a la natura o les visites guiades a diferents empreses de l'entorn com ara Circutor, Azbil Telstar, AEInnova, Leitat o el Parc Audiovisual de Catalunya

El regidor d'Universitats Pep Forn, explica que: La Mostra del Coneixement és un projecte  plenament consolidat dins l'oferta curricular i formativa que cada any s'intenta adaptar a les necessitats i interessos de l'alumnat i de les escoles i instituts de la ciutat. Estem convençuts que aporta un alt valor afegit i permet connectar els centres educatius i l'alumnat de secundària amb l'àmbit universitari».

La Mostra del Coneixement celebra aquest 2022 el seu desè aniversari com un projecte educatiu i formatiu de qualitat i plenament consolidat a la ciutat. Per commemorar aquest desè aniversari, el Servei d'Universitats de l'Ajuntament de Terrassa celebrarà el proper 22 de setembre una festa a la plaça de Hedy Lamarr, amb la presència de ponents, professorat de les escoles universitàries i centres de secundària, alumnat, i empreses participants a la Mostra.