La Policia Municipal de Terrassa desmantella una plantació de marihuana

L'operació ha comptat amb la col·laboració del Cos Nacional de Policia (CNP) i Endesa

La Policia Municipal de Terrassa va desmantellar el passat dimarts, amb la col·laboració del Cos Nacional de Policia (CNP) i tècnics d'Endesa, una plantació de marihuana al carrer de las Navas de Tolosa, a l'alçada de la carretera de Rubí. Arran de les apagades continuades de llum a la zona de la carretera de Rubí i altres carrers del barri de Segle XX, que afectaven a molts veïns, agents de la Unitat de Delinqüència Urbana de la Policia Municipal de Terrassa van començar a localitzar possibles fraus que poguessin originar talls de subministre a la zona, els quals van ser verificats pel tècnics de la companyia Endesa.

En el dispositiu van participar agents de diferents unitats de la Policia Municipal, així com la col·laboració d'agents del Cos Nacional de Policia (CNP), que també van realitzar altres actuacions al barri de Segle XX. El dispositiu es va iniciar dimarts, a les 11 h, amb autorització judicial. Un cop a l'interior, els agents van localitzar dues estances similars d'aproximadament 50 m2 cadascuna, destinades a la instal·lació elèctrica d'una plantació de marihuana.

En total, s'han intervingut 815 plantes ubicades en una de les estances, mentre que en una altra hi havia la instal·lació per cultivar una quantitat similar. Els agents van localitzar dues persones que, finalment, han quedat investigades per un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Tècnics de l'Endesa van verificar i procedir a la desconnexió de la línia fraudulenta, restablint-la al seu estat original per tal de garantir la seguretat del servei i evitar possible incendis. Així mateix, es va procedir a la inutilització dels aparells elèctrics i enllumenat de la plantació.

 

Actuació de Policia Municipal amb la col·laboració d'Endesa

En relació amb el frau elèctric, aquest matí entre les 7:30 h i les 10 h, agents de la Policia Municipal han dut a terme amb tècnics d'Endesa una nova intervenció a la zona de la carretera de Rubí, a l'alçada dels carrers de Navas de Tolosa i de Torras i Bages. Es tracta d'una actuació que es realitza amb l'objectiu de desconnectar connexions i punxades fraudulentes a la línia, les quals juntament amb les plantacions causaven sobrecàrregues elèctriques sent una de les causes directes de les apagades dels darrers mesos. Amb aquesta intervenció queda regularitzada la xarxa elèctrica, garantint així el servei bàsic de l'energia als usuaris del barri de Segle XX